Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон17022020

Брой 285, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80394 BGN ↑ 1 GBP = 2.35053 BGN ↑ 1 CHF = 1.83801 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Доставките на газ по “Турски поток“ започват през 2019 г.

Доставките на газ по “Турски поток“ започват през 2019 г.

Газопроводът “Турски поток“, който ще пренася 15,75 млрд. куб.м руски природен газ до Турция годишно, ще започне да функционира през 2019 г., пише турският в.“Дейли сабах“. Междувременно са в ход преговори за маршрута на втора тръба, която да пренася газ към Европа, посочва още вестникът.

На публична дискусия с участието на редица представители на “Турски поток“ бе съобщено, че с напредването на кораба “Пайъниъринг спирит“, който полага по 4 км тръби на ден по проекта за газопровода, руският природен газ може да потече към Турция през 2019 г. Вече са положени около 224 км на една от тръбите под морето, доближавайки границата на руско-турската изключителна икономическа зона. Около 207 км от другата тръба също са завършени. Тази тръба също се очаква да достигне изключителната икономическа зона до следващата седмица. Водят се преговори и за европейския участък на проекта, който ще бъде изграждан от турската компания Боташ и руския Газпром. В момента се обсъждат два основни маршрута, като тръбата ще бъде положена или през България към Сърбия и Унгария, или към Италия през Гърция, или пък ще влезе в Европа през България и Гърция.

Тръбите, използвани за проекта, са от неръждаема стомана и с дебелина 4 см. Минималният срок на годност на тръбопровода е 50 г. “Турски поток“, чийто общ капацитет е от 31,5 млрд. куб.м. газ, ще може да покрива нуждите на 15 млн. домакинства.

България

Икономика

Култура

Спорт

Шампион с Лудогорец премина в Ред Бул

Нападателят Давид Рибейро, който през есента игра за Ботев (Враца) под наем от Лудогорец, повече няма да играе в България. В началото на год...

Прочети още:

Loading...

Земеделие