Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6688 BGN1 GBP = 2.21574 BGN1 CHF = 1.67222 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

Бив­шият губер­натор на Одеска област е обвинен по 3 точки от Наказател­ния кодекс

Тринадесет души бяха ранени в сблъсъци в украин­с­ката столица Киев при пореден опит на влас­тите да задър­жат бив­шия грузин­ски президент Михаил Саакаш­вили, превър­нал се в ярос­тен против­ник на украин­с­кия президент Петро Порошенко, съобщи АФП.

Силите на реда вчера сут­ринта се опитаха да задър­жат Саакаш­вили в палат­ковия лагер на неговите привър­женици пред пар­ламента, но не успяха, защото сим­патизан­тите му не поз­волиха. В сблъсъците пос­т­радаха 11 полицаи с двама протес­тиращи. Саакаш­вили каза, че няма намерение да се предаде на влас­тите, както бе призован от прокуратурата. Лидерът на украин­с­ката пар­тия “Движение на новите сили“ заяви, че е готов да раз­говаря със следователи, но само в лагера. “Всички техни опити от самото начало, като започ­нем от анулираната регис­т­рация на пар­тията ми, отнемането на граж­дан­с­т­вото ми и вчераш­ните клевети — това е срамота“, каза той.

Това бе вторият неус­пешен опит на полицията за задържи политика, обвинен от Киев в опит за зав­земане на властта и получаване на пари от биз­нес­мен, свър­зан с Русия, за финан­сиране на антип­равител­с­т­вени протести в Украйна. Бив­шият грузин­ски президент отрича и заявява, че е прес­лед­ван по политически причини, защото е пред­п­риел битка срещу коруп­цията в Украйна. Във втор­ник, когато пред­с­тавители на силите на реда отидоха в жилището на Саакаш­вили, за да го задър­жат и откарат в след­с­т­вието, той първо нап­рави опит да ги зат­рудни, като се качи на пок­рива на сградата, а малко по-късно бе освободен от привър­жениците си от полицейс­кия мик­робус.

Генерал­ната прокуратура на Украйна предяви към водача на Движението на новите сили обвинения по три точки от Наказател­ния кодекс — под­гот­вяне а прес­тъп­ление, извър­ш­ване на прес­тъп­ление от група лица и съдейс­т­вие на учас­т­ници в прес­тъпни организации и укриване на прес­тъп­ната им дей­ност. Саакаш­вили е обявен за общонационално издир­ване. Източ­ник от полицията заяви за ТАСС, че се готви специална операция за задър­жането на бив­шия губер­натор на Одеска област.

България

Скандал след скандал по проблемите на хората с увреждания

Скан­дал след скан­дал по проб­лемите на хората с увреж­дания

И Мая Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали стари закони

Законоп­роек­тът за интег­рация на хората с увреж­дания, който под­готвя соц…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Спорт

Loading...

Земеделие

Протестът на овцевъди и козевъди се мести в София

Протес­тът на овцевъди и козевъди се мести в София

Тъй като не беше пос­тиг­нато споразумение с Минис­тер­с­тво на земеделието, храните и горите (МЗХГ) как сек­торът да бъде ком­пен­сиран от загубени…

Прочети още:

Loading...