Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон23042018

Брой 78, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58894 BGN1 GBP = 2.23248 BGN1 CHF = 1.63394 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мнозинството руснаци са оптимисти за ситуацията в страната, сочи изследване

Мнозинството руснаци са оптимисти за ситуацията в страната, сочи изследване

Хората в Русия гледат вече по-оптимистично на ситуацията и в страната като цяло, и в своя личен живот, пише “Известия“. Социалните нагласи през 2017 г. доста надхвърлят по оптимизъм данните от 2015 и 2016 г. Според 73 на сто от запитаните в Русия всичко е наред, а 83 на сто са доволни и от личните си успехи. Това са данни от допитване, изпратени във вестника от социологическия център ВЦИОМ.

Степан Лвов от ВЦИОМ отбелязва, че преди половин година жителите на Русия са имали съмнения дали е намерен изход от трудното положение, в което страната се намира от 2015 г. насам. Сега обаче по думите му те се чувстват комфортно и смятат, че във федерацията всичко върви, както му е редът. “Някои все още са под влияние на инерцията, смятайки, че трябва да са готови за най-лошия сценарий — за всеки случай. Сега те са към 1/3. С подобряване на нагласите кризисните очаквания неизбежно ще стихват“, смята социологът.

Според Константин Калачов, аналитик от друг мозъчен център — “Политическата експертна група“, истинският оптимизъм идва не от убеждението, че всичко ще бъде наред, а че не всичко ще бъде лошо. “Най-трудното (за Русия) наистина вече отмина. При това хората са уморени от социалния песимизъм и вече не го искат. Очакванията за бъдещето са предпазливи, но позитивни, а най-лошото вече не ни плаши. В обществото се формира все по-ясно търсене на оптимизъм и позитивни неща“, коментира пред “Известия“ Калачов.

България

Икономика

Култура

Спорт

Барселона ликува с рекорден 30-и трофей

Барселона ликува с рекорден 30-и трофей

Отборът на Барселона завоюва рекорден 30-и трофей от турнира за Купата на краля, след като разби с 5:0 претендента Севиля във финал, игр…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Всеки пети българин не вярва на биопродуктите

Всеки пети българин не вярва на биопродуктите

Много често храни представяни за еко не отговарят на истината

20% от българите не вярват на биопродуктите. Въвеждането на термин за качество …

Прочети още:

Loading...