Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия праща противоракети в Крим и изтребители в Балтийския регион

Русия праща противоракети в Крим и изтребители в Балтийския регион

Русия праща противоракети в Крим и изтребители в Балтийския регион

Стратегическата цел на акцията е да се защити и Калининградска област

Опасения от украин­ски ракетен удар по Крим накараха Русия да раз­положи на полуос­т­рова 2 полка за противовъз­душна отб­рана, въоръжени със зенитни ракетни сис­теми С-400 “Триумф“ и ракетно-артилерийски ком­п­лекси “Панцир-1“, съобщи рус­кият в. “Независимая газета“.

Единият полк вече е раз­положен край град Феодосия и ще прик­рива източ­ната полус­фера от крим­с­кото въз­душно прос­т­ран­с­тво, а другият се очаква да започне бойно дежур­с­тво в района на Севас­топол на 12 януари, уточ­нява вес­т­никът.

В Крим смятат, че агресив­ната риторика на ред влиятелни киев­ски политици, депутати от Вър­хов­ната рада и военни пред­с­тавители не бива да остане без внимание.

“Как­вото и да изп­роб­ват так­тиците от Киев, всеки обект, минаващ въз­душ­ната граница на полуос­т­рова без раз­решение, гаран­тирано ще бъде свален — независимо дали лети към Крим­с­кия мост (свър­з­ващ анек­сирания полуос­т­ров с Русия през Кер­чен­с­кия проток между Азов­ско и Черно море, б. р.) или към санаториумите край курорта Евпатория“, е заявил депутатът от Дър­жав­ната дума Дмит­рий Белик.

В рам­ките на тази прог­рама Мос­ква ще въоръжи раз­положени там въз­душни части с модер­низирани изт­ребители Су-27СМ и Су-27СМ3, а впос­лед­с­т­вие и с най-нови свръх­манев­рени Су-35. Целта е най-вече да бъде защитена рус­ката Калинин­г­рад­ска област. Руски екс­перти изтък­ват нис­кото качес­тво на украин­с­ките ракети и отбеляз­ват, че трасето на полета им е прак­тически неп­ред­с­казуемо.

Украин­с­кият президент Петро Порошенко раз­пореди през 2016 г. отб­ранител­ната промиш­леност да започне раз­работка и произ­вод­с­тво на нови ракети, артилерийски сис­теми и други оръжия.

След година сек­ретарят на Съвета за сигур­ност на Украйна Олек­сан­дър Тур­чинов съобщи, че армията получава мощни ракети, припомня рус­кият вес­т­ник и изб­роява ред образци от авиационна и ракетна тех­ника украин­ско произ­вод­с­тво, чиито изпитания се осъщес­т­вяват в непос­ред­с­т­вена близост от Крим.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...