Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Крадци с брадви обраха бижута за 4,5 млн евро от парижкия хотел “Риц“

Крадци с брадви обраха бижута за 4,5 млн евро от парижкия хотел “Риц“

Крадци, въоръжени с брадви, отмък­наха бижута за милиони евро от магазин в прочутия парижки хотел “Риц“. Трима от петимата мъже проник­нали в лук­соз­ния хотел в къс­ния следобед в сряда през зад­ния вход, съоб­щиха източ­ници от силите на реда. Били с качулки и ръкавици, въоръжени с пис­толети и изпол­з­вали брадви, за да счупят стък­лените вит­рини с бижута в глав­ното фоайе. Двамата им съучас­т­ници чакали отвън. Отк­рад­натите скъпоцен­ности се оценяват на 4,5 млн. евро (5,38 млн. долара).

Трима от бан­дитите са задър­жани, останалите двама все още се издир­ват, съобщи минис­търът на вът­реш­ните работи Жерар Колон. Част от пляч­ката е намерена — бижутата се пръс­нали при залавянето на тримата. Според източ­ника на френ­с­ката аген­ция тримата взлома­джии се опитали да напус­нат “Риц“ отново през зад­ния вход, но вратата вече била блокирана. Тогава те подали пляч­ката през един прозорец на своите помагачи. Един от двамата избягал с кола, другият — с мотоцик­лет, като изпус­нал сак с още една част от отк­рад­натото — бижута и часов­ници.

Хотел “Риц“ в Париж е отк­рит през 1898 г. и е пър­вият във френ­с­ката столица, който нав­ремето пред­лагал елек­т­ричес­тво на всички етажи и бани в стаите. Някога дом на мод­ната икона Коко Шанел и писателя Мар­сел Пруст, хотелът е любимо място за по питие и на американ­с­кия писател Ърнест Хемин­гуей. Раз­положен близо до площад “Ван­дом“ в цен­търа на Париж, хотелът е заобиколен от лук­созни и бижутерийни магазини в район, който през пос­лед­ните години бе арена на зрелищни обири.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...