Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт22012019

Брой 269, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72138 BGN1 GBP = 2.21491 BGN1 CHF = 1.72426 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Отломките от разбилия се край Москва Ан-148 са пръснати на 300 000 кв. м

Отломките от разбилия се край Москва Ан-148 са пръснати на 300 000 кв. м

Отломките от разбилия се край Москва Ан-148 са пръснати на 300 000 кв. м

Роднините на всички 71 загинали получават по 1 млн. рубли допълнително

Отломките от пътническия самолет Ан-148, който се разби в неделя недалеч от Москва, са пръснати на площ от над 300 000 кв. м, предаде ТАСС, цитирайки Игор Кутровски, първи зам.-началник на Националния център за кризисни ситуации на Министерството на извънредните ситуации (МЧС).

Самолетът изчезна от радарите 4 минути след излитането си от Москва. Екипежът не е подал сигнал за бедствие.

Открити са роднините на всички 71 загинали и им се оказва всестранна помощ. В Москва и Орск, за където е летял самолетът, са подготвени хотели, които да приемат роднините, с които работят 29 психолози на МЧС.

Следователите се опитват да изяснят причините за катастрофата, но работата им се затруднява от дебелата снежна покривка. Властите разглеждат всички хипотези, включително климатичните условия, човешкия фактор и технически проблеми, без да споменават терористична следа.

Публикуван е запис от охранителна камера, показваща нещо, което прилича на голяма огнена топка, прекосяваща небето. Двете черни кутии на разбилия се край Москва самолет са повредени, но данните от тях ще може да бъдат разчетени, казват експерти.

Говорителката на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко заяви, че следователите са установили, че самолетът не се е разпаднал във въздуха и не е имало пожар на борда му. Той е експлодирал при удара със земята, каза Петренко.

Роднините на загиналите при катастрофата ще получат по 1 млн. рубли допълнително обезщетение извън застраховката, съобщи президентският представител на Приволжския федерален окръг Михаил Бабич. Той допълни, че на близките на жертвите ще бъде оказана и психологическа помощ.

3 деца на възраст между 5 и 12 години, както и 17-годишен юноша са сред загиналите при самолетната катастрофа. Сред пътниците е имало и трима чужденци — граждани на Швейцария Азербайджан и Казахстан.

България

Икономика

Култура

Спорт

Казийски заби 16 точки, Верона записа девета победа в Италия

Казийски заби 16 точки, Верона записа девета победа в Италия

Българският национал Цветан Соколов отново с най-голям принос за успеха на Лубе над лидера в класирането Тренто

Българският посрещач Матей Ка…

Прочети още:

Loading...

Земеделие