Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 124, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Седем години навършва британско списание за „бавна журналистика”

Седем години навършва британско списание за „бавна журналистика”

Седем години навършва британско списание за „бавна журналистика”

Издателите на британ­с­кото сп. Delayed Gratification избират коренно раз­личен под­ход от останалите медии днес. Те не се борят да бъдат първи в отразяването на новини, а да пред­лагат задъл­бочен прочит на най-важните събития и явления, съоб­щават от АЕЖ — Бъл­гап­рия.

Вместо да рис­куват да попад­нат в ситуация, в която раз­п­рос­т­раняват непълна, неточна или под­веж­даща инфор­мация, те пред­почитат да съберат раз­нооб­разни данни и мнения, да ги анализират и да ги пред­с­тавят в син­тезиран вид.

Ние смятаме, че има смисъл да издаваме нещо в хар­тиен фор­мат и да даваме пер­с­пек­тива на хората“, казва Роб Орчард, един от основателите и редак­торите на Delayed Gratification.

Списанието се появява на бял свят през 2011 г. като съв­мес­тно начинание на Орчард и още петима жур­налисти. То е тех­ният отговор на рас­тящите предиз­викател­с­тва пред печат­ните издания, които са принудени да съз­дават повече съдър­жание с по-малко ресурси и за по-кратко време.

Год­ш­ният абонамент за Delayed Gratification, което Орчард описва като „много бавно списание или бърза историческа книга“, струва 36 британ­ски лири. Освен 4-те броя на списанието годишно абонатите могат да се включ­ват в кур­сове за съз­даване на инфог­рафики и списание и писане на статии на преферен­циални цени и да присъс­т­ват на събития за „бавна жур­налис­тика“ на живо.

Основна цел на съз­дателите на списанието е всяка история да дава на читателите по лъжичка надежда, че светът може да стане по-добро място за живот.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...