Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20042018

Брой 77, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57958 BGN1 GBP = 2.24873 BGN1 CHF = 1.63312 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Седем години навършва британско списание за „бавна журналистика”

Седем години навършва британско списание за „бавна журналистика”

Седем години навършва британско списание за „бавна журналистика”

Издателите на британското сп. Delayed Gratification избират коренно различен подход от останалите медии днес. Те не се борят да бъдат първи в отразяването на новини, а да предлагат задълбочен прочит на най-важните събития и явления, съобщават от АЕЖ — Бългаприя.

Вместо да рискуват да попаднат в ситуация, в която разпространяват непълна, неточна или подвеждаща информация, те предпочитат да съберат разнообразни данни и мнения, да ги анализират и да ги представят в синтезиран вид.

Ние смятаме, че има смисъл да издаваме нещо в хартиен формат и да даваме перспектива на хората“, казва Роб Орчард, един от основателите и редакторите на Delayed Gratification.

Списанието се появява на бял свят през 2011 г. като съвместно начинание на Орчард и още петима журналисти. То е техният отговор на растящите предизвикателства пред печатните издания, които са принудени да създават повече съдържание с по-малко ресурси и за по-кратко време.

Годшният абонамент за Delayed Gratification, което Орчард описва като „много бавно списание или бърза историческа книга“, струва 36 британски лири. Освен 4-те броя на списанието годишно абонатите могат да се включват в курсове за създаване на инфографики и списание и писане на статии на преференциални цени и да присъстват на събития за „бавна журналистика“ на живо.

Основна цел на създателите на списанието е всяка история да дава на читателите по лъжичка надежда, че светът може да стане по-добро място за живот.

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие