Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед22072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп е морално неспособен да бъде президент, твърди ексшефът на ФБР

Тръмп е морално неспособен да бъде президент, твърди ексшефът на ФБР

Тръмп е морално неспособен да бъде президент, твърди ексшефът на ФБР

Коми: Държавният глава се държи с жените като към “парчета месо“

Президен­тът Доналд Тръмп е “морално нес­пособен“ да ръководи САЩ. Въз­можно е Русия да има ком­п­рометиращи материали срещу него и в дейс­т­вията му има извес­тни приз­наци за въз­п­репят­с­т­ване на правосъдието, заяви бив­шият дирек­тор на ФБР Джеймс Коми в интервю за телевизия Ей Би Си, цитирано от АП.

“Не вяр­вам на тези истории, според които Тръмп страдал от умс­т­вена недос­татъч­ност или че бил в пър­вия стадий на демен­цията“, заяви Коми, който бе увол­нен от Тръмп през май 2017 г.

“Не смятам, че Тръмп е медицин­ски неп­ригоден. Смятам, че той е морално нес­пособен да бъде президент“, заяви бив­шият дирек­тор на ФБР. Той изрази пред Ей Би Си убеж­дение, че е бил увол­нен заради раз­с­лед­ването за пред­полагаема руска намеса в президен­т­с­ките избори в САЩ през 2016 г.

Интер­вюто беше по повод пуб­ликуването на новата книга на Коми “Висша лоял­ност“, в която той пред­с­тавя своята вер­сия за събитията около увол­нението си, раз­с­лед­ването на пред­полагаемата руска намеса в изборите в САЩ и имей­лите на Хилари Клин­тън.

В книгата си Коми срав­нява Тръмп с бос на мафията и заявява, че начинът, по който той ръководи САЩ, се базира на егото му и на лична лоял­ност.

До увол­нението си през май миналата година Коми водеше раз­с­лед­ването за евен­туални връзки между Русия и предиз­бор­ния екип на Тръмп. Бив­шият дирек­тор на ФБР определи като стъпис­ваща идеята, че Русия може да има ком­п­рометираща инфор­мация за американ­ски президент, но добави, че в случая с Тръмп не може да изк­лючи тази въз­мож­ност.

Според Коми президен­тът на САЩ “трябва да вдъхва рес­пект и да изповядва цен­нос­тите, които са в сър­цето на нашата страна“.

“Най-важната от тези морални цен­ности е истината, а този президент не е способен да го нап­рави“, под­черта бив­шият шеф на ФБР. Освен това Коми заяви, че според него Тръмп се отнася към жените като към “пар­чета месо“.

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...