Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет16112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин бе домакин на среща на върха на Евразийския икономически съюз

Путин бе домакин на среща на върха на Евразийския икономически съюз

Путин бе домакин на среща на върха на Евразийския икономически съюз

Казахстан винаги ще се движи напред заедно с Русия, увери Назърбаев

Руският президент Владимир Путин бе домакин на среща на върха в Сочи на Евразийския икономически съюз (ЕАИС), предаде ТАСС прес.

Доминираният от Русия икономически съюз включва още 4 бивши съветски републики — Казахстан, Беларус, Армения и Киргизстан.

Съюзът има за цел да насърчава свободната търговия между страните членки, да координира техните финансови системи и да регулира промишлената и селскостопанската им политика.

На срещата Путин определи ЕАИС като динамична група и изтъкна неговите икономически постижения.

Съюзът предложи на Молдова статут на наблюдател в ЕАИС, което е стъпка кам включване на страта в организацията. В Молдова се води остра борба за външнополитическия курс между прозападното правителство и проруския президент Игор Додон, който присъства на срещата в Сочи.

Форумът в руския черноморски курорт предостави сцена за първата среща между Путин и новия арменски президент Никол Пашинян, който бе избран този месец след протести. Русия е ключов политически съюзник и водещ икономически партньор на Армения.

Казахстанският президент Нурсултан Назарабаев увери на срещата Путин, че Казахстан винаги ще се движи напред заедно с Русия въпреки възникващите понякога разногласия по отделни въпроси.

Назарбаев заяви, че сътрудничеството между двете държави се развива нормално.

Между съседни държави винаги възникват въпроси, но отношенията между правителствата на Казахстан и Русия са толкова близки, че за решаването им не са нужни никакви вълнения, подчерта Назарбаев.

Казахстанският лидер отбеляза, че средствата за масово осведомяване и в двете страни трябва да работят в духа на съюзните им отношения и не трябва да правят от мухата слон, когато възникнат някакви спорни въпроси.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Земеделие