Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет16112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) В Тайланд завърши операцията по спасяване на 13-те “диви глигана“, блокирани в пещера

В Тайланд завърши операцията по спасяване на 13-те “диви глигана“, блокирани в пещера

В Тайланд завърши операцията по спасяване на 13-те “диви глигана“, блокирани в пещера

Тайландските спасители обявиха, че са приключили операцията по извеждането на 13 души, блокирани от над 2 седмици в пещерата Луанг.

Ръководителят на операцията Наронгсак Осоттанакорн заяви на пресконференция в Банкок, че те са изпълнили изцяло мисията, продължила 17 дни и смятана отначало за неизпълнима, предаде ТАСС.

Освен момчетата и треньора им пещерата трябваше да напуснат и лекар и трима тайландски военноморски водолази, които бяха с тях от момента, в който бяха открити на 2 юли.

Въпреки силния от време на време дъжд равнището на водата в пещерата остана приемливо за извеждането.

Ройтерс предаде, че всички спасени са били изнесени на носилки. Както и в предишните дни момчетата първо трябвало да стигнат до мястото в пещерата, където бил разположен временният щаб. По този начин те преминавали най-опасния участък от пещерата, където трябва да се плува под водата. Оттам до изхода им оставали 2 км.

Тайландските военноморски сили също потвърдиха, че операцията е приключила. “Всички 13 “диви глигана“ са изведени на повърхността“, написаха военните във Фейсбук.

Линейките със спасените бяха посрещани с аплодисменти от тълпата пред близката болница.

На заключителната пресконференция Осоттанакорн благодари на всички участвали в операцията. Той потвърди, че “всички, които са били в пещерата, са в безопасност“, и допълни, че тайландската армия е изпратила над 1000 военнослужещи да помагат на екипите.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Земеделие