Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Хвърлят до живот в затвора германка за 10 убийства

Хвърлят до живот в затвора германка за 10 убийства

Хвърлят до живот в затвора германка за 10 убийства

43-годишната Беате Цшепе е причинила смъртта на турци, гъркиня и полицайка

Гер­ман­с­ката неонацис­тка Беате Цшепе бе приз­ната за виновна за 10 убийс­тва в Гер­мания и осъдена на доживотен зат­вор, преде ДПА. Решението бе взето в Мюн­хен в края на дело, продъл­жило 5 години.

Съдът освен това лиши Цшепе от правото да поиска условно освобож­даване след 15 години, прекарани в зат­вора. Подобно нещо й бе отказано заради особената сериоз­ност на прес­тъп­ленията, в които тя е учас­т­вала.

Петима съдии от мюн­хен­ски съд взеха единодушно решението за вината на 43-годишната Цшепе. Те казаха, че жената е виновна за учас­тие в 9 ксенофоб­ски убийс­тва плюс убийс­т­вото на полицайка.

Прес­тъп­ленията са извър­ш­вани между 2000-та и 2007 г. Повечето от жер­т­вите са турци или от тур­ски произ­ход. Има и една гър­киня. Повечето от жер­т­вите са дребни тър­говци.

Под­съдимата бе един­с­т­вената оцеляла от тройка неонацисти, произ­хож­дащи от бив­шата ГДР и нарекло се Национал­социалис­тическа нелегална група.

Цшепе бе обвинявана също така, че е замесена в 2 атен­тата срещу пред­с­тавители на чужди общ­ности в Гер­мания и в 15 обира на банки.

Прокуратурата каза, че тя е управ­лявала финан­сите на триото, а също, че е намирала жилища, в които те да живеят дълги години в нелегал­ност.

В триото влизаха Уве Мун­д­лос (на 38 години) и Уве Бьон­харт (на 34 години). През ноем­ври 2011 г. двамата мъже бяха намерени мър­тви при опит да бъдат арес­тувани от полицията.

Раз­с­лед­ващите смятат, че те са се самоубили, или пък, че единият от тях е убил другия и после се е самоубил.

Делото включ­ваше 437 дни съдебни заседания, досие от 300 000 страници, 15 адвокати на защитата, 750 свидетели, над 50 екс­перти.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...