Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет16112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Хвърлят до живот в затвора германка за 10 убийства

Хвърлят до живот в затвора германка за 10 убийства

Хвърлят до живот в затвора германка за 10 убийства

43-годишната Беате Цшепе е причинила смъртта на турци, гъркиня и полицайка

Германската неонацистка Беате Цшепе бе призната за виновна за 10 убийства в Германия и осъдена на доживотен затвор, преде ДПА. Решението бе взето в Мюнхен в края на дело, продължило 5 години.

Съдът освен това лиши Цшепе от правото да поиска условно освобождаване след 15 години, прекарани в затвора. Подобно нещо й бе отказано заради особената сериозност на престъпленията, в които тя е участвала.

Петима съдии от мюнхенски съд взеха единодушно решението за вината на 43-годишната Цшепе. Те казаха, че жената е виновна за участие в 9 ксенофобски убийства плюс убийството на полицайка.

Престъпленията са извършвани между 2000-та и 2007 г. Повечето от жертвите са турци или от турски произход. Има и една гъркиня. Повечето от жертвите са дребни търговци.

Подсъдимата бе единствената оцеляла от тройка неонацисти, произхождащи от бившата ГДР и нарекло се Националсоциалистическа нелегална група.

Цшепе бе обвинявана също така, че е замесена в 2 атентата срещу представители на чужди общности в Германия и в 15 обира на банки.

Прокуратурата каза, че тя е управлявала финансите на триото, а също, че е намирала жилища, в които те да живеят дълги години в нелегалност.

В триото влизаха Уве Мундлос (на 38 години) и Уве Бьонхарт (на 34 години). През ноември 2011 г. двамата мъже бяха намерени мъртви при опит да бъдат арестувани от полицията.

Разследващите смятат, че те са се самоубили, или пък, че единият от тях е убил другия и после се е самоубил.

Делото включваше 437 дни съдебни заседания, досие от 300 000 страници, 15 адвокати на защитата, 750 свидетели, над 50 експерти.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Земеделие