Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мразещият бежанци министър Салвини посети емблематично мигрантско гето

Мразещият бежанци министър Салвини посети емблематично мигрантско гето

Мразещият бежанци министър Салвини посети емблематично мигрантско гето

Италиан­с­кият вът­решен минис­тър Матео Сал­вини, който беше зад твър­долиней­ния завой в политиката Италия спрямо миг­рацията, се раз­ходи в едно от най-емблематичните миг­ран­т­ски гета в страната, предаде ДПА.

Лагерът Сан Фер­нан­дино в южната област Калаб­рия е опис­ван от хуманитар­ните организации, работещи там, като “едно от най-големите гета в Италия“.

Прис­тиг­нал с голям полицейски ескорт, Сал­вини предиз­вика ост­рата реак­ция на хората в лагера. Повечето се оплак­ваха, че са екс­п­лоатирани от прес­тъпни босове и нас­тояваха за по-добри условия на живот.

Сал­вини, който ръководи край­нодяс­ната пар­тия “Лига“ и е вицеп­ремиер и вът­решен минис­тър на Италия, спря да поговори с група миг­ранти, които му казаха, че си изкар­ват хляба като берачи на цит­русови плодове и мас­лини.

“Едно евро на щайга (плодове)“, казаха те.

Минис­търът, които пуб­ликува видео за своето посещение във Фейс­бук, им каза да док­лад­ват случаи на трудова екс­п­лоатация и добави, че само на миг­ран­тите с редовни документи ще бъде раз­решено да останат в страната.

През януари от благот­ворител­ната организация “Лекари за човешки права“ казаха, че около 2000 души живеят в лагера в ужасни условия, при липса на ток и питейна вода.

Обещавайки масово екс­пул­сиране на нелегални миг­ранти, Сал­вини прив­лече доста привър­женици сред италиан­с­кия елек­торат, включително в южните райони, където пар­тия “Лига“ бе почти мар­гинална сила.

В Росарно, град близо до Сан Фер­нан­дино, пар­тията спечели 14 процента от гласовете на пар­ламен­тар­ните избори през март, в срав­нение със скром­ните 0.07 процента преди пет години.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...