Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет17082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Кремъл: Новите санкции на САЩ са неприемливи и незаконни

Кремъл: Новите санкции на САЩ са неприемливи и незаконни

Кремъл: Новите санкции на САЩ са неприемливи и незаконни

Не може да става и дума за съучастие на Русия в „случая Солсбъри” заяви Дмитрий Песков

Кремъл порица новите икономически сан­к­ции, обявени от САЩ във връзка с нападението с нер­в­нопаралитично вещес­тво в британ­с­кия град Сол­с­бъри, като неп­рием­ливи и незаконни, но добави, че запазва надежда за по-конструктивни отношения с Вашин­г­тон, предаде ТАСС.

“Категорично смятаме за неп­рием­ливо свър­з­ването на новите ограничения, които продъл­жаваме да смятаме за незаконни, със “случая Сол­с­бъри“, заяви Дмит­рий Пес­ков, прес­сек­ретар на рус­кия президент Владимир Путин. Той под­черта, че “не може да става и дума“ за въз­можно съучас­тие на Русия към изпол­з­ването на химическо оръжие в Сол­с­бъри.

“Не само това, а и не можем да говорим едноз­начно какво и как е изпол­з­вано във Великоб­ритания, тъй като не раз­полагаме с инфор­мация и не сме получили отговор от британ­ска страна на пред­ложението ни за съв­мес­тно раз­с­лед­ване на този инцидент, който предиз­виква у нас сериозна заг­риженост“, добави Пес­ков.

Прес­сек­ретарят на Путин увери, че рус­ката финан­сова сис­тема е стабилна, и заяви, че Мос­ква продъл­жава да се надява на подоб­ряване на отношенията си с Вашин­г­тон.

Пес­ков комен­тира и факта, че внесеният от американ­ски сенатори нов законоп­роект за нови сан­к­ции срещу Мос­ква пред­лага Русия да бъде приз­ната за дър­жава, спон­сорираща тероризма. “В законодател­ните органи на раз­лични страни работят много горещи глави и без съм­нение, тези глави понякога допус­кат много емоционални изказ­вания, намиращи се отвъд границите на разум­ното“, заяви той. “Всеки път ги следим внимателно и се опит­ваме да раз­берем доколко това има отношение към официал­ната позиция на една или друга страна“, увери Пес­ков.

“Сега, когато виж­даме в Сирия оставащите терорис­тични групировки — и прек­расно си даваме сметка кой и как ги спон­сорира — можем да се обър­нем с този въп­рос към други страни: а кои всъщ­ност са истин­с­ките спон­сори на тероризма?“, каза Пес­ков.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...