Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Дарители събраха 1 млрд. долара за фонд за леуване на жени и деца

Дарители събраха 1 млрд. долара за фонд за леуване на жени и деца

Дарители събраха 1 млрд. долара за фонд за леуване на жени и деца

Няколко държави, световни агенции и организации и частни дарители обещаха в Стокхолм да дарят общо около 1 млрд. долара за подпомагане на нуждаещите се жени и деца по света.

Средствата ще бъдат предоставени на Фонда за глобално финансиране (Global Financing Facility), предаде Ройтерс.

Парите, обещани сега на форум в Осло, ще бъдат използвани за подобряване на здравето и прехраната на майки и деца в някои от най-бедните страни по света.

Фондът, на който са предоставени средствата, бе създаден през 2015 г. и действа вече в 27 страни. Той си е поставил за цел да събере финансиране от 2 млрд. долара, за да може да действа в 50 страни.

Световната банка, една от организациите, подкрепящи фонда, каза, че ще предостави 7,5 млрд. долара за сходни програми. Новината съобщи главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

“Всяка година 830 жени умират от усложнения, свързани с бременността или раждането, и 450 000 деца под 5 години умират ненужно всеки месец“, каза Георгиева.

Норвегия, страната домакин на проявата в Осло, обеща 320 мл. долара за фонда, Великобритания ще даде 65 ммлн., а Германия — 58 млн..

Някои бедни страни поеха в Осло ангажимента да увеличат финансирането за националните си здравни програми.

Бедната ариканска държава Буркина Фасо например обеща да отдели най-малко 15 процента от своя бюджет за подобряване на здравето на хората.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Земеделие