Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23042019

Брой 334, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73852 BGN (=) 1 GBP = 2.26186 BGN (=) 1 CHF = 1.7182 BGN (=)
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Скриха пакистанската християнка Асия Биби

Скриха пакистанската християнка Асия Биби

Миналия месец пакистанските власти заявиха, че са арестували двама затворници, за които се предполагало, че заговорничели да я удушат, а оттогава в затвора в Пенджаб бяха разположени допълнително военни и полицаи. Преди седмица Върховният съд излезе с историческо решение, в което оневини Биби и нареди тя да бъде освободена. Това предизвика протести в цял Пакистан. В петък освобождаването на Биби беше отложено след преговори между властите и радикални ислямисти, които настояват тя да бъде публично обесена.

Властите впоследствие заявиха, че Биби не може да напуска Пакистан, защото е внесена подписка за преразглеждане на съдебното решение, събрана от адвокат радикален ислямист. Пакистанските съдилища обикновено се произнасят по подобни дела с години. Биби беше арестувана през 2009 г. по обвинения в обида към пророка Мохамед и през 2010 г. беше осъдена на смърт.

България

Икономика

Спорт

Земеделие

Вместо да подаде оставка, Порожанов с нов зам.-министър

Вместо да подаде оставка, Порожанов с нов зам.-министър

13 браншови организации обвиниха на протест агроинистерството в ощетяване на местното производство и свръхрегулация, която съсипва бизнеса и...

Прочети още:

Loading...