Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Скриха пакистанската християнка Асия Биби

Скриха пакистанската християнка Асия Биби

Миналия месец пакистанските власти заявиха, че са арестували двама затворници, за които се предполагало, че заговорничели да я удушат, а оттогава в затвора в Пенджаб бяха разположени допълнително военни и полицаи. Преди седмица Върховният съд излезе с историческо решение, в което оневини Биби и нареди тя да бъде освободена. Това предизвика протести в цял Пакистан. В петък освобождаването на Биби беше отложено след преговори между властите и радикални ислямисти, които настояват тя да бъде публично обесена.

Властите впоследствие заявиха, че Биби не може да напуска Пакистан, защото е внесена подписка за преразглеждане на съдебното решение, събрана от адвокат радикален ислямист. Пакистанските съдилища обикновено се произнасят по подобни дела с години. Биби беше арестувана през 2009 г. по обвинения в обида към пророка Мохамед и през 2010 г. беше осъдена на смърт.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Земеделие