Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20022019

Брой 290, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72654 BGN1 GBP = 2.23217 BGN1 CHF = 1.72153 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 90 членове на калабрийската мафия са арествани при международна операция

90 членове на калабрийската мафия са арествани при международна операция

90 членове на калабрийската мафия са арествани при международна операция

Около 90 членове на калабрийската мафия Ндрангета бяха арестувани вчера сутринта по време на голяма международна операция в няколко европейски държави и Латинска Америка, съобщи италианската полиция, цитирана от АФП.

Арестуваните са заподозрени в тежки престъпления, между които престъпен сговор за международен трафик на наркотици, членство в мафиотска структура и незаконен бизнес с рециклиране на отпадъци. Смятаните за важни членове на организираната престъпност в Калабрия и нейните клонове в Европа и Латинска Америка, са действали главно в региона на Реджо ди Калабрия (Южна Италия) според полицията. Операцията беше координирана от италианската национална дирекция за борба с мафията и тероризма с германски, белгийски и холандски полицейски и съдебни органи.

Ндрангета е единствената мафия, която присъства на всички континенти: в Западна Европа, в Северна, Централна и Южна Америка, в Африка. Сега тя навлиза също в Източна Европа и Азия, заяви неотдавна пред журналисти в Рим Никола Гратери, магистрат, специализиран в борбата срещу мафията.Основана на подчертано фамилна структура, тя се е установила главно в Калабрия, но е станала влиятелна и в северната част на Апенинския полуостров и в други региони на света.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

80 000 евро таван на директните плащания?

80 000 евро таван на директните плащания?

Комисията по околна среда в Европейския парламент (ЕП) подкрепи поставянето на задължителен таван от 80 хиляди евро годишно за стопанство в …

Прочети още:

Loading...