Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Протестното движение в Судан прекрати преговорите с армията

Протестното движение в Судан прекрати преговорите с армията

Лидерите на протестното движение в Судан прекратиха преговорите с военните и призоваха за засилване на демонстрациите пред ГЩ на армията с искане за незабавно предаване на властта на гражданско правителство, съобщи АП.

Временният военен съвет, който взе властта след като свали президента Омар ал Башир на 11 април, е “продължение на режима“, заяви на многохиляден митинг в столицата Хартум Мохамед ал Амин Абдел Азиз, говорител на обединението от опозиционни партии и организации, участващи в протестното движение. “Военният съвет бави отговора си на нашите предложения, като казва, че разглежда предложения от всички политически сили“, заяви той и призова за засилване на протестите и незабавно предаване на властта на гражданско правителство, което да управлява четири години.

Суданска делегация ще посети Вашингтон, за да обсъди изваждането на Судан от американския списък на страните, подкрепящи тероризма, заяви ръководителят на Временния военен съвет ген. Абдел Фатах ал Бурхан. САЩ вдигнаха през октомври 2017 г. търговското си ембарго върху Судан, продължило 20 г. Вашингтон обаче остави Хартум в черния списък на държавите подкрепящи тероризма, редом с Иран, Сирия и Северна Корея. Судан беше включен в този списък поради обвинения за връзка с радикални ислямисти. Основателят на “Ал Каида“ Осама бин Ладен е живял в Судан от 1992 до 1996 г.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Земеделие