Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22072019

Брой 139, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Протестното движение в Судан прекрати преговорите с армията

Протестното движение в Судан прекрати преговорите с армията

Лидерите на протестното движение в Судан прекратиха преговорите с военните и призоваха за засилване на демонстрациите пред ГЩ на армията с искане за незабавно предаване на властта на гражданско правителство, съобщи АП.

Временният военен съвет, който взе властта след като свали президента Омар ал Башир на 11 април, е “продължение на режима“, заяви на многохиляден митинг в столицата Хартум Мохамед ал Амин Абдел Азиз, говорител на обединението от опозиционни партии и организации, участващи в протестното движение. “Военният съвет бави отговора си на нашите предложения, като казва, че разглежда предложения от всички политически сили“, заяви той и призова за засилване на протестите и незабавно предаване на властта на гражданско правителство, което да управлява четири години.

Суданска делегация ще посети Вашингтон, за да обсъди изваждането на Судан от американския списък на страните, подкрепящи тероризма, заяви ръководителят на Временния военен съвет ген. Абдел Фатах ал Бурхан. САЩ вдигнаха през октомври 2017 г. търговското си ембарго върху Судан, продължило 20 г. Вашингтон обаче остави Хартум в черния списък на държавите подкрепящи тероризма, редом с Иран, Сирия и Северна Корея. Судан беше включен в този списък поради обвинения за връзка с радикални ислямисти. Основателят на “Ал Каида“ Осама бин Ладен е живял в Судан от 1992 до 1996 г.

България

Икономика

Култура

КОНЦЕРТ С ХАРАКТЕРНОТО МОНГОЛСКО ГЪРЛЕНО ПЕЕНЕ В ТЕАТЪР АЗАРЯН

Изпълнението е на музикалния ансамбъл „Чоор”, който пресъздава древните традиции на монголската култура

Възможно ли е човешкият глас да възпр...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...