Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23072019

Брой 139, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Зеленски побеждава Порошенко и става президент на Украйна

Зеленски побеждава Порошенко и става президент на Украйна

Зеленски побеждава Порошенко и става президент на Украйна

Новакът ще смени ръководството на генщаба на Въоръжените сили

След обработката на над 90 процента от протоколите от изборните секции в Украйна Володимир Зеленски запазва преднината си от почти 50 процента пред опонента си, досегашния президент Петро Порошенко, предаде ТАСС.

За Зеленски са гласували 73,18 процента от избирателите, а за Порошенко - 24,49 процента. Това означава, че за Зеленски са гласували над 12,2 млн. избиратели, а над 4 млн. са подкрепили Порошенко.

Церемонията по встъпване в длъжност ще се състои не по-късно от 31 май.

Зеленски заяви, че първата му задача като президент ще бъде да постигне освобождаването на всички украински затворници, пленени по време на конфликта в източната част на страната.

“Ние ще продължим до край преговорите, за да се постигне прекратяване на огънят“, каза безспорният победител на балотажа на президентските избори.

Той заяви, че в най-скоро време ще представи план за действия за прекратяване на огъня в Донбас и че смята да ускори Минския процес. “Скоро ще оповестим нашия план за действия“, посочи Зеленски.

Той даде да се разбере, че смята да смени ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, както и да назначи нов главен прокурор на мястото на Юрий Луценко.

Украйна има шанс да извърши положителни промени в полза на цялото общество след президентските избори, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

“Украйна може да извърши рестарт, не в смисъл на преразпределение на паричните потоци от един джоб в друг, а истински, основан на осъзнаването на необходимостта за консолидиране на народа не чрез сила, а чрез изработване на общонационален дневен ред“, посочи говорителката.

Захарова отбеляза, че много украинци в районите на конфликта не са могли да гласуват на изборите. По думите на Захарова украинските власти не трябва “да изключват от гласуването милиони собствени граждани“.

България

Икономика

Култура

КОНЦЕРТ С ХАРАКТЕРНОТО МОНГОЛСКО ГЪРЛЕНО ПЕЕНЕ В ТЕАТЪР АЗАРЯН

Изпълнението е на музикалния ансамбъл „Чоор”, който пресъздава древните традиции на монголската култура

Възможно ли е човешкият глас да възпр...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...