Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Проф. Захари Захариев коментира за “Земя”

Проф. Захари Захариев коментира за “Земя”

II форум в Пекин на „Един пояс, един път

Състоялият се неотдавна в Пекин II форум на инициативата „Един пояс, един път“, в който участваха 37 държавни и правителствени ръководители и много други високопоставени представители на 150 държави, продължава да привлича внимание.

Проф. Захари Захариев, който на форума бе избран за член на ръководството на създадената в неговите рамки глобална Мрежа за изследвания на различните аспекти на „Един пояс, един път“, коментира за в. „Земя“ значението на голямото международно събитие в Пекин.

II световен форум на „Един пояс, един път“ бе не само безпоспорен успех за неговите организатори, но и до голяма степен той бе отговор на обвиненията, отправяни срещу Китай от някои западни страни, коментира проф. Захариев.

Той посочи, че обвиненията всъщност имат един общ суфльор - администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп. По-нататък проф. Захариев напомни:

„След наложените митнически санкции от Вашингтон Китай предприе конкретни стъпки за оборване на всички обвинения и критики. Началото бе поставено по време на априлските заседания на Китайския парламент и на Политическия кансултативен съвет”.

На форума бяха подписани договори за икономическо сътрудничество на обща стойност 64 млрд. долара. Жалко, че както на Първия форум, така и сега, България бе официално представена само от своя посланик в Пекин, отбеляза проф. Захариев.

Това според него е повече от странно, при положение, че става дума не само за един глобален икономически проект, но и за една уникална платформа за сътрудничество и развитие с цивилизационни измерения по отношение бъдещето на света в условията на четвъртата индустриална революция и изкуствения интелект.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие