Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет18102019

Брой 202, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75995 BGN ↓ 1 GBP = 2.25222 BGN ↓ 1 CHF = 1.77948 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Долната камара на бразилския парламент одобри пенсионната реформа

Долната камара на бразилския парламент одобри пенсионната реформа

Долната камара на бразилския парламент одобри в сряда с голямо мнозинство предложената от правителството пенсионна реформа. Това е голяма победа за правителството в преследването на целта за оздравяване на публичните финанси, отбелязва Ройтерс.

Долната камара на парламента подкрепи основния текст на законопроекта с 379 гласа за срещу 131 против. Цялостният законопроект трябва впоследствие да бъде подложен на второ финално гласуване тази седмица в долната камара преди да бъде изпратен за обсъждане в сената.

Пенсионната реформа е крайъгълен камък в икономическата програма на десния президент на Бразилия Жаир Болсонаро, който се опитва да запълни голяма дупка в бюджета, като намали публичното харчене на средства. Гласуването бе предшествано от месеци на политическа драма, като Болсонаро бе разкритикуван от някои депутати, които се противопоставят на орязването на средствата за социална сигурност, и от други, които бяха недоволни, че той не реализира реформата. “Бразилия е все по-близо до пътя на работните места и благоденствието“, написа Болсонаро в Туитър, като поздрави председателя на долната камара на парламента Родриго Мая след вота.

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие