Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Опустошителните дъждове в Югоизточна Азия взеха над 200 жертви

Опустошителните дъждове в Югоизточна Азия взеха над 200 жертви

Повече от 200 души загубиха живота си, а милиони бяха разселени, след като сезонните мусонни дъждове предизвикаха наводнения, свлачища и срутване на сгради в Югоизточна Азия, съобщиха вчера местните власти, цитирани от ДПА.

Жертвите на стихията от 10 юли насам в седем индийски щата са 95 според властите. Североизточният щат Асам е сред най-силно пострадалите с над 5 млн. жители, засегнати от наводненията. Най-малко 33 души загинаха при нещастни случаи, свързани с удавяния и свлачища, съобщи местната спасителна служба. Националните паркове на Асам бяха наводнени и 30 животни, включително два носорога, загинаха от 30 юни.

В източния индийски щат Бихар реките продължават да се покачват до критични равнища и се смята, че са засегнати 2,6 млн. души. Според спасителната служба в Бихар 33 души са загинали от вторник.

В съседен Непал 83 души загубиха живота си, а 35 се смятат за изчезнали, съобщи министерството на вътрешните работи. Най-силно пострадалите райони са източните и централните равнини в съседство с Индия. 17 430 семейства са засегнати от стихията.

Най-малко 30 души са загинали в Бангладеш при нещастни случаи в ниските райони на страната от 13 юли, а над 2 милиона са засегнати, съобщи на сайта си хуманитарната организация “Рилийфуеб“. В Пакистан осем души са загинали, а 16 ранени при различни инциденти, свързани с дъждовете, съобщи местната спасителна служба.

За други 24 души, които бяха отнесени от водните потоци в пакистански Кашмир в понеделник се смята, че са загинали. Все още не са открити оцелели.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Земеделие