Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб07122019

Брой 234, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN ↓ 1 GBP = 2.31541 BGN ↑ 1 CHF = 1.78387 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Фон дер Лайен е против притискането на страните от Източна и Централна Европа

Фон дер Лайен е против притискането на страните от Източна и Централна Европа

Фон дер Лайен е против притискането на страните от Източна и Централна Европа

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че страните от Източна и Централна Европа не трябва да бъдат притискани. Според фон дер Лайен спазването на принципите на правовата държава е важно, но никой не е идеален. Позицията й се приема като отстъпление от сегашната политика на Брюксел спрямо Полша и Унгария, срещу които се водят процедури заради проблеми, свързани с върховенството на закона. Пред “Зюддойче цайтунг“ Урсула фон дер Лайен каза, че диалогът между Брюксел и страните от Централна и Източна Еврапа е много остър. Тя е на мнение, че сред хората в тези държави надделява чувството, че се критикува цялото население, а не отделни дефицити в правосъдните им системи. Позицията на новия председател на Еврокомисията е, че финансови санкции срещу Полша или Унгария трябва да бъдат възможно най-последната мярка.

Ако фон дер Лайен смекчи отношението на Брюксел съм Варшава и Будапеща, това ще бъде отстъпление от сегашната политика на комисията, коментира изданието.

Вчера първият зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, който отговаря за въпросите, свързани с правовата държава, заяви, че не може да бъде част от комисията, която не поставя върховенството на закона на първо място.

Фон дер Лайен беше избрана за председател на Еврокомисията във вторник и с гласовете на управляващата в Полша партия “Право и справедливост“. Тя се радва и на подкрепата на унгарския премиер Виктор Орбан, който беше твърдо против това Тимерманс да оглави Еврокомисията.

Икономика

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Скок на световните цени на храни, най-голямо е при месото и растителните масла Повишената цена на свинското месо в магазините се обяснява ка...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дългогодишният член на Управит...

Прочети още:

Loading...

Земеделие