Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт20082019

Брой 159, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76153 BGN ↓ 1 GBP = 2.13558 BGN ↓ 1 CHF = 1.79698 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Фон дер Лайен е против притискането на страните от Източна и Централна Европа

Фон дер Лайен е против притискането на страните от Източна и Централна Европа

Фон дер Лайен е против притискането на страните от Източна и Централна Европа

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че страните от Източна и Централна Европа не трябва да бъдат притискани. Според фон дер Лайен спазването на принципите на правовата държава е важно, но никой не е идеален. Позицията й се приема като отстъпление от сегашната политика на Брюксел спрямо Полша и Унгария, срещу които се водят процедури заради проблеми, свързани с върховенството на закона. Пред “Зюддойче цайтунг“ Урсула фон дер Лайен каза, че диалогът между Брюксел и страните от Централна и Източна Еврапа е много остър. Тя е на мнение, че сред хората в тези държави надделява чувството, че се критикува цялото население, а не отделни дефицити в правосъдните им системи. Позицията на новия председател на Еврокомисията е, че финансови санкции срещу Полша или Унгария трябва да бъдат възможно най-последната мярка.

Ако фон дер Лайен смекчи отношението на Брюксел съм Варшава и Будапеща, това ще бъде отстъпление от сегашната политика на комисията, коментира изданието.

Вчера първият зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, който отговаря за въпросите, свързани с правовата държава, заяви, че не може да бъде част от комисията, която не поставя върховенството на закона на първо място.

Фон дер Лайен беше избрана за председател на Еврокомисията във вторник и с гласовете на управляващата в Полша партия “Право и справедливост“. Тя се радва и на подкрепата на унгарския премиер Виктор Орбан, който беше твърдо против това Тимерманс да оглави Еврокомисията.

България

Икономика

Култура

В тревненската галерия “Гъбенски“ се откри изложба “Форма - 2019“.

В тревненската галерия “Гъбенски“ се откри изложба “Форма - 2019“.

В тревненската галерия “Гъбенски“ е открита изложба с художествени творби от деветото издание на международния симпозиум “Форма - 2019“. Лет...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Люпко Петрович засипа с похвали роден национал

Люпко Петрович засипа с похвали роден национал

Треньорът на ЦСКА отказа да говори защо капитана на „червените” Николай Бодуров не попада в групата

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович бе много...

Прочети още:

Loading...

Земеделие