Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25052020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77803 BGN ↓ 1 GBP = 2.17452 BGN ↓ 1 CHF = 1.84026 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин говори по външнополитически теми след среща с президента на Финландия

Путин говори по външнополитически теми след среща с президента на Финландия

Путин говори по външнополитически теми след среща с президента на Финландия

Изгражда се “Северен поток-2“ – Европа се нуждае от руския газ

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че е обсъдил с президента на Финландия Саули Нинистьо сигурността в Балтийско море и гарантирането на стратегическата стабилност в света, предаде ТАСС.

След срещата на двамата държавни глави в Хелзинки Путин каза, че са говорили за кризата в Югоизточна Украйна и ще продължат темата по време на предстоящата им по-късно вечеря.

Руският ръководител изрази надежда, че новата Европейска комисия ще бъде по-положително настроена към Русия с оглед “поддържането на взаимноизгодни партньорски отношения“.

Путин похвали приноса на Финландия за възстановяването на правата на делегацията на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Владимир Путин заяви, че нито Русия, нито съседните й държави регистрират повишаване на радиационния фон след ядрения инцидент на военен полигон в Архангелската област.

Той изрази увереност, че проектът “Северен поток-2“ ще бъде реализиран, защото Европа се нуждае от руския природен газ.

Според Путин САЩ ще могат да изстрелват от Полша и Румъния новите ракети “Томахок“, за което е достатъчно само промяна в програмното им осигуряване.

Русия ще реагира огледално на новите заплахи, свързани с американските ракетни разработки, забранени от денонсирания вече Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват, каза Путин и добави, че Русия ще разработва ракетни системи със среден и малък обсег, но няма да ги дислоцира преди САЩ.

Путин декларира, че Русия съблюдава правата на човека и правата на своите граждани, но е важно протестиращите и правоохранителните органи да спазват закона, а нарушителите да бъдат подвеждани под отговорност.

Икономика

Култура

Спорт

19 140 лв. от Божинов

19 140 лв. от Божинов

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски, информира „Телеграф Медиа“.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ - през 2014-а...

Прочети още:

Loading...

Земеделие