Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб30052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Суданското правителство и бунтовниците приеха пътна карта за мир

Суданското правителство и бунтовниците приеха пътна карта за мир

Суданското правителство и бунтовнически лидери се споразумяха за приемането на пътна карта, целяща постигане на мир в страната до края на годината, предаде АП. Двете страни подписаха първоначално споразумение след тридневни преговори в Джуба, столица на съседния Южен Судан.

Судан от десетилетия е раздиран от бунтове в отдалечените си провинции, при които загинаха десетки хиляди. Боевете в западната провинция Дарфур почти спряха през последните години, но бунтовници и бандити все още действат както там, така и в южни провинции. Главните бунтовнически групи обаче спазват примирие след свалянето на президента Омар Башир през април, като проява на солидарност с протестното движение.

Споразумението за подялба на властта между армията и продемократичните движения изисква новото правителство да сключи мир с бунтовниците до шест месеца. Очаква се преговорите да започнат на 14 октомври и да постигнат окончателно споразумение до два месеца.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...