Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря16102019

Брой 200, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77303 BGN ↑ 1 GBP = 2.22296 BGN ↓ 1 CHF = 1.78078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Суданското правителство и бунтовниците приеха пътна карта за мир

Суданското правителство и бунтовниците приеха пътна карта за мир

Суданското правителство и бунтовнически лидери се споразумяха за приемането на пътна карта, целяща постигане на мир в страната до края на годината, предаде АП. Двете страни подписаха първоначално споразумение след тридневни преговори в Джуба, столица на съседния Южен Судан.

Судан от десетилетия е раздиран от бунтове в отдалечените си провинции, при които загинаха десетки хиляди. Боевете в западната провинция Дарфур почти спряха през последните години, но бунтовници и бандити все още действат както там, така и в южни провинции. Главните бунтовнически групи обаче спазват примирие след свалянето на президента Омар Башир през април, като проява на солидарност с протестното движение.

Споразумението за подялба на властта между армията и продемократичните движения изисква новото правителство да сключи мир с бунтовниците до шест месеца. Очаква се преговорите да започнат на 14 октомври и да постигнат окончателно споразумение до два месеца.

България

Икономика

Култура

Спорт

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия се класира за финалите на Европейското първенство

Русия стана третият отбор, който се класира на Евро 2020. “Сборная“ отвя с 5:0 Кипър в Никозия, записвайки седмия си пореден успех в гру...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят цяло село, нападат овце, кози...

Вълци тормозят жителите на село Раздол, община Струмяни. Почти всеки ден хищниците нападат домашните животни, а местните хора не могат да се...

Прочети още:

Loading...