Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 110 000 души участват в спасителни операции в Япония след тайфуна Хагибис

110 000 души участват в спасителни операции в Япония след тайфуна Хагибис

110 000 души участват в спасителни операции в Япония след тайфуна Хагибис

Около 110 000 души участват в спасителни операции и възстановяват инфраструктурата в пострадалите райони от тайфуна Хагибис, който връхлетя архипелага в събота, съобщи генералният секретар на правителството Йошихиде Суга. В тези действия са се включили военни, пожарникари и полицейски служители.

Седемдесет и пет са вече жертвите, причинени в Япония от тайфуна Хагибис, който връхлетя архипелага в събота. Това сочат нови данни на местните власти, цитирани от ТАСС. Единайсет души остават в неизвестност, а над 220 са ранени.

Заради наводнения в Корияма от четири дни не работят местните заводи на компаниите “Хитачи“ и “Панасоник“, както и други предприятия. Наводнени са и гаражи с десетки автобуси от обществения транспорт, поради което е преустановено движението по около 70 маршрута в града и околностите. Все още остават без ток близо 13 000 апартаменти и частни къщи в района на Токио. В 130 000 жилища из цялата страна няма вода. Големи щети са нанесени на селскостопанските земи.

В пострадалите зони не работят над 230 училища, затворени са десетки супермаркети, извън строя са повече от 120 банкомата. Придошлите води са причинили разрушения почти на 80 места. Засега не е възстановен трафикът по редица жп линии, включително високоскоростни магистрали. Затворени са и много пътища.

Икономика

Култура

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуваха на Врачанската симфониета на 16 ноември със специален концерт за 45-годишнината на прочутото си дуо...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

През вековете от Мелник са тръгвали керваните с гъсто мелнишко вино, което е могло в кърпа да го носиш, разказват легендите

Уникален музей на...

Прочети още:

Loading...