Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Кремъл:Анкара има право да се защитава в Сирия

Кремъл:Анкара има право да се защитава в Сирия

Кремъл:Анкара има право да се защитава в Сирия

Над 70 цивилни са загинали от началото на военната операция

Кремъл съобщи, че турската военна операция в Североизточна Сирия не трябва да вреди на политическия процес в страната и действията на Анкара там трябва да са пропорционални, предаде ТАСС.

Говорителят на руското президентство Дмитрий Песков каза пред журналисти, че Москва уважава правото на Турция да се защитава. Запитан колко може да продължи тази операция, Песков каза, че е “трудно да се говори за някакви срокове“.

Сирийският външен министър Уалид Муалем заяви междувременно, че навлизането на турските войски в Северна Сирия няма никакво оправдание и поставя под сериозна заплаха работата на комисията, която трябва да изработи новата сирийска конституция и чието първо заседание е насрочено за края на месеца в Женева.

Сирийската армия е поела контрол върху военни бази в Североизточна Сирия, изоставени от американските сили, предаде руската държавна телевизия. Руски медии излъчиха първите кадри, показващи как руски и сирийски войски заемат позиции в зоната на град Манбидж, където преди това бяха разположени американски военни.

Обществената телевизия “Россия-24“ показа руски танкове, които обикалят северния сирийски град, в деня, след като Русия оповести, че изпраща патрули в региона.

Друг финансиран от руската държава канал - RT (Ар Ти), показа кадри на изтеглящ се американски конвой, който се разминава със сирийски конвой на пътя между Манбидж и Кобане.

След американското напускане сирийските войски успяха да заемат позиции в Манбидж, благодарение на споразумение с кюрдите от региона, стараещи се да предотвратят напредването на турските сили.

Над 70 цивилни са загинали в Северна Сирия от началото на военната операция на Турция и нейните съюзници от въоръжената сирийска опозиция.

Икономика

Култура

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуваха на Врачанската симфониета на 16 ноември със специален концерт за 45-годишнината на прочутото си дуо...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

През вековете от Мелник са тръгвали керваните с гъсто мелнишко вино, което е могло в кърпа да го носиш, разказват легендите

Уникален музей на...

Прочети още:

Loading...