Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17112019

Брой 222, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77851 BGN ↑ 1 GBP = 2.2837 BGN ↑ 1 CHF = 1.7988 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) „Първата съпруга” на Ал Багдади е заловена от Турция през 2018 г.

„Първата съпруга” на Ал Багдади е заловена от Турция през 2018 г.

„Първата съпруга” на Ал Багдади е заловена от Турция през 2018 г.

Ердоган: Не се перчим по този въпрос

Неназован високопоставен турски представител каза, че съпругата на ликвидирания лидер на “Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади, за която турският президент Реджеп Ердоган каза, че е била заловена от Турция, е била задържана на 2 юни 2018 г. в турската провинция Хатай, предаде АП. Провинцията граничи със Сирия.

Турският представител каза, че задържаната е “първата съпруга“ на полигамния Ал Багдади. Тя е била арестувана заедно с още 10 души, сред които и дъщеря на Ал Багдади. Роднинската връзка е била установена чрез ДНК-анализи, като проби от ДНК са били предоставени от иракските власти. След арестуването й, съпругата на Ал Багдади е съобщила много информации относно мъжа си и относно вътрешното функциониране на ИД, разказа турският представител.

“Можахме да потвърдим много неща, които ние вече знаехме. Ние също така получихме информации, които доведоха до редица арести на други места“, разказа представителят.

Той поясни, че 11-те души, арестувани в Хатай, се намират в център за задържане на мигранти в Турция. Сред общо 11-те души имало четири жени, един мъж и шест деца. Жената на Ал Багдади се нарича Асма Фаузи Мухамад ал Кубайси, допълни турският представител. Дъщерята на Ал Багдади пък се казва Лейла Джабир.

По-рано вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Турция е заловила съпругата на Ал Багдади, убит при операция на американски командоси в края на октомври. “След като извършиха операцията, довела до смъртта на Ал Багдади, САЩ започнаха огромна медийна кампания. Що се касае до нас, ние заловихме жената на Ал Багдади, съобщавам го за първи път, но ние не се перчим по този въпрос“, каза турският президент.

По-рано беше съобщено, че е задържана и сестрата на Ал Багдади, съпругът й, както и снаха й и 5 деца при турска операция, извършена в Сирия.

България

Икономика

Властта пак ще отдава летище Пловдив на концесия

Властта пак ще отдава летище Пловдив на концесия

До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията на летище “Пловдив“, съобщи на туроператорски форум в Пловдив министърът на т...

Прочети още:

Loading...

Култура

Фрагментарността на живота, в скулптурите на Георги Маринов

Фрагментарността на живота, в скулптурите на Георги Маринов

Скулпторът открива изложба в галерия “Стубел“

На 18 ноември 2019 г. в столичната галерия “Стубел“ скулпторът Георги Маринов открива своята по...

Прочети още:

Loading...

Спорт

В Ливърпул очакват Салах да се възстанови до 23 ноември

В Ливърпул очакват Салах да се възстанови до 23 ноември

Завръщането на Мохамед Салах в игра остава с неясна дата, след като нападателят продължава да се възстановяване от контузия в глезена. Футбо...

Прочети още:

Loading...

Земеделие