Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Гърция: Отваряме за Китай пътя да се срещне с народите от ЕС

Гърция: Отваряме за Китай пътя да се срещне с народите от ЕС

Гърция: Отваряме за Китай пътя да се срещне с народите от ЕС

Си Цзинпин ще подпише в Атина 16 споразумения за сътрудничество

Китайският президент Си Цзинпин, който пристигна в неделя на 3-дневно официално посещение в Гърция, разговаря в Атина с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос, съобщи АНА-МПА.

Очаква се в рамките на официалната визита двете страни да подпишат 16 споразумения.

При посрещането на китайския президент Павлопулос определи визитата му като емблематично задълбочаване на стратегическата връзка между Гърция и Китай.

Гръцкият президент отбеляза, че гърците отварят пътя на Китай да се срещне, при условията на мирно сътрудничество и съзидание, със страните и народите от ЕС.

Павлопулос спомена и значението на китайската инициатива “Един пояс, един път“, която ще работи като мост между Китай и Запада.

Гръцкият държавен глава подчерта също, че Гърция, като член на ЕС и на еврозоната, е ангажирана да спазва в цялост европейското право.

“Имам големи очаквания от бъдещето“, каза пред гръцкия си домакин гостът Си Цзинпин. Си отбеляза, че двете страни са наследници на велики цивилизации и че в отношенията между тях “не става дума за сътрудничество между 2 държави, а между 2 цивилизации“.

След срещата с Павлопулос китайският президент разговаря в Атина и с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис.

Мицотакис приветства Си, като изрази надежда, че официалната визита ще доведе до по-широко сътрудничество между двете страни.

„Неотдавнашното ми посещение в Шанхай и Вашето сега тук откриват нова ера в отношенията ни. Надявам се това посещение да бъде крайъгълен камък в по-нататъшното задълбочаване на нашите двустранни отношения“, каза премиерът Мицотакис

По информация на Мицотакис около 500 000 китайски туристи се очаква да посетят Гърция през следващите 2 години. Тази година страната е била посетена от 200 000 китайски туристи.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Земеделие