Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт28012020

Брой 271, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.774 BGN ↑ 1 GBP = 2.31849 BGN ↓ 1 CHF = 1.82976 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин и Лукашенко са насрочили нова среща на 20 декември в Санкт Петербург.

Путин и Лукашенко са насрочили нова среща на 20 декември в Санкт Петербург.

Путин и Лукашенко са насрочили нова среща на 20 декември в Санкт Петербург.

Разговорите между президентите на Русия и Беларус продължиха над 5 часа

Руският президент Владимир Путин и беларуският му колега Александър Лукашенко се срещнаха в черноморския курорт Сочи в събота. На продължилите над 5 часа разговори, проведени при закрити врата, е била договорена нова среща на двамата лидери на 20 декември в Санкт Петербург.

Двамата президенти страните са обсъдили пътните карти за съюзна интеграция, както и междудържавните инвестиционни проекти. Русия и Беларус имат разбиране как да продължат напред по спорни въпроси, заяви Максим Орешкин, ръководител на Министерството на икономическото развитие. Според него страните имат малък брой спорни въпроси.

“Днес беше натоварен ден. Работихме плодотворно. В редица области, в селското стопанство, в комуникациите, в митниците, в регулирането на пазара на петрола, всъщност постигнахме сериозен напредък, дори по въпроса за петрола и газа позициите на страните бяха много сериозно сближени“, отбеляза министърът. В същото време президентите и премиерите могат да свикат или да проведат допълнителни срещи, добави Орешкин. Той заяви, че от понеделник Москва и Минск ще започнат на експертно ниво подробно проучване на инструкциите, получени по време на тези преговори за формулиране на пътни карти. “Тогава ще докладваме на премиерите, ще докладваме на президентите“, каза той.

Основните различия между страните в преговорите за интеграция се отнасят до цените на руския газ за Беларус през 2020 г. и компенсациите за Минск на загубите в резултат на извършената от Русия т. нар. “данъчна маневра“ в петролната сфера, която доведе до поскъпване на горивата, които Москва продава на Минск. Отбелязва се, че по време на преговорите в Сочи страните са сближили пози;циите си по тези въпроси.

България

Култура

Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Шарон Кам - специален гост на Софийска филхармония

Съзвездие от талантливи солисти ще зарадват ценителите на класическата музика

На 13-и февруари на сцената на зала “България“ ценителите на кл...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие