Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет20022020

Брой 288, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80827 BGN ↑ 1 GBP = 2.35685 BGN ↑ 1 CHF = 1.84182 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Елизабет II нареди Хари и Меган да възстановят 2,4 млн. бр. лири за ремонта на резиденцията им

Елизабет II нареди Хари и Меган да възстановят 2,4 млн. бр. лири за ремонта на резиденцията им

Елизабет II нареди Хари и Меган да възстановят 2,4 млн. бр. лири за ремонта на резиденцията им

Принц Хари и съпругата му Меган вече няма да бъдат действащи членове на британското кралско семейство и няма да използват титлите “кралски височества“, обяви Бъкингамският дворец. Освен това принц Хари и Меган вече не могат да бъдат официални представители на кралицата.

“Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат силно обичани членове на семейството“, заявява кралица Елизабет Втора в изявление. “Признавам предизвикателствата, които трябваше да понесат като резултат от засиленото внимание през последните две години, и подкрепям желанието им за по-независим живот“, заявява кралицата.Тя допълва, че е особено горда от начина, по който Меган е станала част от семейството.

Хари и Меган обаче повече няма да получават обществени средства и ще възстановят сумата от 2,4 млн. бр. лири (3,1 млн. долара), похарчена за ремонта на резиденцията им. Херцогът и херцогинята на Съсекс заявиха, че смятат да върнат 2,4 млн. паунда, похарчени от британския бюджет за ремонта на имението “Фрогмор Котидж“ в Уиндзор. Това обаче ще остане семейният им дом във Великобритания. Преди 10 дни Хари и Меган заявиха, че свалят от себе си ангажиментите, свързани с кралската фамилия и че ще се стремят към финансова независимост. Те разкриха, че планират да живеят във Великобритания и в Канада.

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие