Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед05042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Съветник на Борис Джонсън подаде оставка след критики от всички партии

Съветник на Борис Джонсън подаде оставка след критики от всички партии

Съветник на Борис Джонсън подаде оставка след критики от всички партии

Магистърът по психология Андрю Сабиски твърди, че афроамериканците имат по-нисък коефициент на интелигентност от белите

Андрю Сабиски, който казал, че интелектът на човек зависи от расата му, подаде оставка като съветник на премиера на Великобритания, пише в. “Гардиън“. Назначението на Сабиски като платен консултант на правителството предизвика критики и недоволство и сред някои от съпартийците на премиера Джонсън.

“Даунинг стрийт“ 10 застана зад назначението, но се смята че точно натиск от самата Консервативна партия е довела до оставката. Андрю Сабиски бе назначен в канцеларията на премиера, след като Доминик Къмингс, главният съветник на Джонсън, призова правителствени постове да бъдат заемани от “ексцентрични и екстравагантни хора със особени качества“.

Сабиски, който е магистър по психология на образованието, е писал през 2014 г., че единственият начин да се преодолеят проблемите с непланираната бременност, която постоянно създава декласирани хора, е законово да се въведе всеобща “дълготрайна контрацепция още от пубертета“. Той намира прецедент в законите за задължителната ваксинация. Освен това магистърът по психология твърди, че афроамериканците имат по-нисък коефициент на интелигентност от белите американци.

Говорител на Джонсън отказа да коментира персоналните назначения на “Даунинг стрийт“ 10, както и да каже дали премиерът е съгласен с възгледите на своя подчинен. Самият Джонсън също е правел обидни изказвания, припомни АП. Той е наричал жителите на Папуа Нова Гвинея “канибали“, а хората в страните от Общността на нациите (бившата Британска общност) с обидната дума “негърчета“. Освен това е казвал, че децата на самотните майки са “невежи, агресивни и незаконни“.

Депутатката Керълайн Ноукс от Консервативната партия на Джонсън, която оглавява парламентарната комисия за жените и равенството изрази в “Туитър“ недоумението си, че “номер 10 отказва коментар за Андрю Сабиски“ и заявява, че в правителството няма място за човек с неговите възгледи. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън каза, че според нея правителството на Джонсън трябва бързо да демонстрира някои “фундаментални ценности“ в публичните дебати. Един от лидерите на лейбъристите Иън Лейвъри каза, че Борис Джонсън трябва да отговори на въпроса защо такъв човек изобщо е бил назначен.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие