Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб04042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Егейски острови на бунт срещу мигрантите, жителите на Лесбос, Хиос и Самос не искат мигрантски лагери

Егейски острови на бунт срещу мигрантите, жителите на Лесбос, Хиос и Самос не искат мигрантски лагери

Егейски острови на бунт срещу мигрантите, жителите на Лесбос, Хиос и Самос не искат мигрантски лагери

Напрежението по гръцките острови Лесбос, Хиос и Самос е на границата на гражданско неподчинение след като правителството изпрати с кораби необходимата техника за строеж на нови мигрантски лагери. Жителите блокираха пристанищата с цистерни, тежки автомобили и дори с дървета, за да попречат на техниката да достигне до терените за строежи. На Лесбос и Хиос хората направиха жива верига.

Полицията не успя да овладее напрежението. Намесиха се и специалните части за борба с безредиците и на няколко пъти използваха сълзотворен газ срещу протестиращите. Камбаните на църквите през цялата нощ срещу вторник биеха за бедствие и хората се стичаха да протестират.

Терените за строеж се охраняват от доброволни отряди на местни жители. Представители на правителството правят опит да убедят хората, че изграждането на затворени бежански лагери ще постави под контрол поведението на мигрантите. Цялата местна власт подкрепя протестиращите.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие