Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китайски експерт: Атаката на коронавируса може да стихне през октомври

Китайски експерт: Атаката на коронавируса може да стихне през октомври

Китайски експерт: Атаката на коронавируса може да стихне през октомври

Белгия отчита намаляване на силата на епидемията

Пандемията от коронавируса може да отчете спад през октомври тази година, но времева рамка за края на разпространението на вируса засега няма. Това е мнение на експерта от шанхайската болница “Хуанан“ Чжан Мънхуан, цитирано от китайския в. “Шанхай дейли“, предаде ТАСС.

“Най-благоприятният сезон може да стане есента, доколкото има вероятност разпространението на вируса да отбележи спад през октомври“, казва експертът, но предупреждава, че след това вирусът ще се запази още дълго време.

Това мнение експертът изрази по време на видеконференция, посветена на разпространението на новия коронавирус, в която участваха както китайски, така и чужди специалисти. Сред експертите обаче нямаше единомислие по въпроса дали повишаването на температурата на въздуха ще способства за отслабването на вируса.

Сега усилията трябва да бъдат фокусирани върху предприемане на мерки в отговор на изменението на вируса и отделяне на повече внимание на пациентите, които пренасят вируса в лека форма, тъй като те съставляват 80 на сто от общия брой на случаите на зараза, смята професорът по медицина от Масачузетския университет Лу Шан. Има 30-40-процентна вероятност да се овладее пандемията в течение на година, но съществуват и сериозни опасения, че вирусът ще продължи да се разпространява из целия свят, казва вирусологът от Хонконгския университет Цзин Дунян.

Белгийските здравни власти съобщиха вчера, че в страната се наблюдава намаляване на силата на епидемията от коронавируса заради предприетите мерки. Те предупредиха, че посоката може да се промени, ако спазването на мерките не остане строго.

За последното денонощие в страната са били установени още 1063 болни (общо 11 899 досега), 82 души са починали (513 до вчера), 536 са били приети в болница (5078 досега), а 168 са били изписани (1527 до вчера). От началото на епидемията близо 50 000 души са били изследвани. Уточнява се, че това не означава всички граждани да бъдат изследвани, а да се осигури проверка за най-засегнатите - болните, уязвимите и здравните работници.

България

Икономика

Култура

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...