Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря27052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78208 BGN ↓ 1 GBP = 2.20058 BGN ↑ 1 CHF = 1.84512 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Улиците и площадите на Москва опустяват, излизането става само с разрешително

Улиците и площадите на Москва опустяват, излизането става само с разрешително

Улиците и площадите на Москва опустяват, излизането става само с разрешително

Жителите на Москва могат да излизат от домовете си само при определени обстоятелства от от вчера според обявените от кметството строги мерки за изолация, целящи да се възпрепятства разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

Кметът на руската столица Сергей Собянин подчерта, че московчани вече няма да могат да се разхождат из града без причина. Те ще имат право да ходят на работа, до супермаркета или аптеката, до лекар или до най-близкия контейнер.

Кучета или домашни любимци могат да бъдат разхождани само в радиус от 100 м около апартамента на собственика.

Тези, които няма да бъдат подложени на ограниченията, ще получат специални разрешителни, се казва в указа на кметството. Собянин уточни, че спазването на новите правила ще се контролира с “интелигентна система за наблюдение“.

Москва вече забрани на жителите на възраст над 65 години да излизат от домовете си и затвори всички търговски центрове, ресторанти, барове и по-големи паркове.

Кметът обяви също, че болните от Ковид-19, които са на домашно лечение, ще получават лекарства безплатно. “Московчани с лека форма на протичане на Ковид-19 ще се лекуват под наблюдение на лекар у дома. По лекарско предписание те ще получават безплатно антивирусни препарати“, пише кметът в заподедта.

България

Икономика

Култура

Спорт

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор участва в шоуто на Джокович

Григор Димитров е потвърдил участие в планираните демонстративни турнири на Балканите, които се организират по инициатива на Новак Джокович....

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...