Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Турция открива две полеви болници в Истанбул за пациенти с Ковид-19

Турция открива две полеви болници в Истанбул за пациенти с Ковид-19

Турция открива две полеви болници в Истанбул за пациенти с Ковид-19

95-годишният Исмаил Кърдар пребори заразата в след 20 дни лечение Измир

Турция ще открие 2 болници в срок до 45 дни, предназначени за пациенти с коронавирус, съобщи турският президент Реджеп Ердоган. Новите болници ще бъдат изградени на летищата в Йешилкьой (летище “Ататюрк“, което бе заменено от новопостроеното летище “Истанбул“) и Санджактепе в Истанбул, уточнява в. “Йени шафак“. Всяка от тях ще бъде с капацитет за 1000 пациенти.

Ердоган съобщи новите стъпки в борбата с коронавируса след заседание на кабинета, проведено чрез видеоконферентна връзка. Той обеща и помощ за още 2,3 млн. домакинства, след като държавата вече подпомогна 1,3 млн. граждани в нужда.

В Турция вече е забранена продажбата на маски. Предпазните маски се раздават безплатно в страната, включително в супермаркетите и на пазарите. Турците могат да получат безплатни маски и чрез заявка в Интернет.

Университет в Източна Турция започна междувременно да използва кръвна плазма за пасивна имунизация на пациенти, заразени с новия коронавирус.

Лечението се извършва, като се взима плазма от възстановил се пациент, който е вече с негативен резултат за коронавирус, обясни ректорът на Университета “Иньоню“ Ахмет Къзълай.

Лекарят призова излекуваните от коронавирус пациенти да подкрепят този метод, като обясни, че той не крие никакъв риск за вече оздравелите.

95-годишен пациент с Ковид-19 беше изписан от болницата в Измир под аплодисментите на лекарите, след като се възстанови от заболяването.

Исмаил Кърдар, който живеел в дом за възрастни хора, е бил приет в болница на 25 март с висока температура. Направеният му тест за коронавирус е дал позитивен резултат.

След лечението, приложено в болницата, мъжът се е възстановил напълно и е бил изписан в понеделник.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...