Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон06072020

Брой 125, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74254 BGN ↑ 1 GBP = 2.17025 BGN ↑ 1 CHF = 1.84113 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия проведе експеримент по използване на “рояк“ от изтребители

Русия проведе експеримент по използване на “рояк“ от изтребители

Русия проведе експеримент по използване на “рояк“ от изтребители

Започват летателни изпитания на Боинг Макс 737, спрян заради котастрофи

Русия проведе експеримент по използването на “рояк“ от изтребители Су-35, ръководени от самолет от 5-о поколение Су-57, предаде ТАСС, цитирайки източници от отбранителния комплекс.

“Експериментът се проведе в реални бойни условия, в “рояка“ беше включена група изтребители Су-35, ролята на командно-щабния самолет изпълняваше Су-57“, съобщи един от източниците. Друг източник обясни, че между изтребителите се води обмен на информация в реално време. Информационно-управляващата система на всеки самолет автоматично обработва както данните на собствените датчици, така и на другите самолети.

“В бъдеще информацията от всички сензори на самолета, както и от системите за противовъздушна отбрана, спътниците и сухопътните средства трябва да постъпва в единна система, която да създаде единно информационно поле за земята, въздуха и Космоса. И в него при подкрепата на изкуствен интелект ще се случва разпределение на бойните задачи, включително за авиацията“, обясни руският военен експерт Виктор Мураховский, главен редактор на сп. “Арсенал Отечества“. Той уточни, че подобни разработки водят САЩ, за своите изтребители Ф-35, но нито една от двете страни все още не е успяла да създаде единна информационна система за всички родове войски.

Боинг 737 Макс започва тестови полети за сертифициране днес, след като този модел самолет бе спрян от летене заради катастрофи, съобщи Ройтерс. Тестът ще бъде повратен момент в най-тежката досега корпоративна криза на американския самолетостроител Боинг, започнала още преди кризата с коронавируса, която сви рязко търсенето в сектора на авиотранспорта.

Спирането на полетите на изключително продавания Боинг 737 Макс през март 2019 г. след две катастрофи, при които загинаха 346 души в Етиопия и Индонезия, е съпроводено със съдебни процеси, разследвания от Конгреса и министерството на правосъдието и отрязването на ключов източник на приходи за Боинг.

При тестовите полети машините ще изпълняват редица маневри. Освен това ще бъде изпробвана променената защитна система, която е свързана с маневреността на машината. Тестовите полети ще бъдат предимно над щата Ню Йорк и ще продължат минимум три дни.

България

Икономика

Житницата на България остана без жито

Житницата на България остана без жито

През тази стопанска година Добричка област поставя своеобразен „рекорд” по ниски резултати, жънат средно по 138 кг пшеница от декар

Жътвата н...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Ветеранът в тима на Енерги (Котбус) вече се е договорил с Венцеслав Стефанов и съвсем скоро ще облече отново бялата фланелка.

Рангелов е юнош...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Спад на производствените цени в България през май

Спад на производствените цени в България през май

През май 2020 година производствените цени в България се понижават на годишна база за трети пореден месец, след като през март отбелязаха сп...

Прочети още:

Loading...