Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Кресна за шести път домакин на празника на животновъдството и земеделието

Кресна за шести път домакин на празника на животновъдството и земеделието

Кресна за шести път домакин на празника на животновъдството и земеделието

Съюз на фер­мери – Струма от град Кресна, съв­мес­тно с „Асоциация за автох­тонни породи кози в Бъл­гария”, „БДОБР Сем­пер­вива”, „Меж­дународна асоциация Kаракачан­ско куче”, ХРАН КООП и Община Кресна oрганизират VI — ти пролетен праз­ник на живот­новъд­с­т­вото и земеделието. Праз­никът ще се проведе на Меж­дународ­ния ден на Земята — 22 април и ще е част от проявите, с които Бъл­гария ще отбележи тази дата.

Проявата се утвърди като най-мащабното агроеко изложение в Югозападна Бъл­гария.

Специални гости на праз­ника ще са народ­ната певица Валя Бал­кан­ска и гай­дарът Петър Янев.

По време на събитието ще бъдат показани оригинал­ните форми на стари мес­тни (автох­тонни) породи. На праз­ника ще могат да се видят древ­ните Каракачан­ски овце –приз­нати за една от най-старите и примитивни породи овце в Европа. Посетителите ще видят на живо автен­тични работни Каракачан­ски кучета. Калофер­с­ките дъл­гокос­мести кози ще пред­с­тавят феноменал­ната дъл­жина на козината си. Бъл­гар­ски витороги дъл­гокос­мести кози пък ще демон­с­т­рират уникал­ните си спираловидни рога. Произ­водители на натурални храни и напитки ще пред­с­тавят оригинал­ните си продукти.

Всички учас­т­ници и гости ще могат да се нас­ладят на автен­тич­ните фол­к­лорни изпъл­нения, както и на непов­торимата атмос­фера съз­дадена от групата на бабу­джерите. Това е един праз­ник зареден с много емоция и жиз­неност.

В рам­ките на праз­ника ще се проведат: VI –та Национална изложба на стари бъл­гар­ски породи кози,парад на най-добрите пръчове и кози от породите Калофер­ска дъл­гокос­места и Бъл­гар­ска виторога дългокосместа,представяне на Каракачан­ски овце и Каракачан­ски кучета,представяне на редки, автох­тонни породи домашни животни,представяне на продукти на мес­тни земедел­ски производители,базар на традиционни, натурални и био продукти,представяне на занаяти и традиции,техника, тех­нологии и препарати в помощ на фермера,демонстрации на методи за защита на домашни животни, пред­с­тавяне на зелени идеи и инициaтиви от Природозащитни организации,забавни игри за малки и големи деца на тема опаз­ване на природата. Официал­ното отк­риване на праз­ника е в 10.30 ч, а мяс­тото е Кресна, област Благоев­г­рад, непос­ред­с­т­вено до път Е79.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят