Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Отмяната на ДДС за дарените храни ще удвои тяхното количество

Отмяната на ДДС за дарените храни ще удвои тяхното количество

Отпадането на ДДС за дарените храни се очаква да удвои тях­ното количес­тво, каза изпъл­нител­ният дирек­тор на Бъл­гар­с­ката хранителна банка (БХБ) Цанка Миланова в предаването “Биз­нес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. Годишно организацията е спасявала до момента до 290 тона храна. Въведените допъл­нителни изис­к­вания към биз­неса за мар­кировка обаче съз­дават пречки, смята Миланова.

От началото на тази година са факт изменения в Закона за ДДС, които съз­дават стимул биз­несът да реши да предос­тави без­въз­мез­дно храна, вместо да я унищожи. От 1 април работят под­законовите раз­поредби, факт е новата регис­т­рация на БХБ и фир­мите се въз­пол­з­ват от това облек­чение, посочи тя. Мар­киров­ката трябва да се пос­тавя, за да не се допус­кат злоупот­реби. “Има ситуации, при които не е целесъоб­разно за биз­неса да понася нови раз­ходи, за да пос­тавя мар­кировка и допъл­нително да сък­ращава крат­кия срок на год­ност на съот­вената храна“, обясни Миланова.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят