Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14082018

Брой 159, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71519 BGN1 GBP = 2.18944 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Заплатата за кравар стигна 1 200 лева

Заплатата за кравар стигна 1 200 лева

Заплатата за кравар стигна 1 200 лева

Един от най-големите проб­леми в сел­с­кото стопан­с­тво е проб­лемът с работ­ната ръка. На никого не му се работи във ферма, всеки търси лес­ния начин, комен­тира за Фермер.БГ живот­новъдът от пър­вомайс­кото село Поройно Пенко Нал­бан­тов. Той раз­каза, че е пред­лагал работни места във фер­мата си, но не е имало желаещи. Най-накрая наел кравар за зап­лата от 1 200 лева.

“Моите работ­ници получават чиста зап­лата 600 лева и я взимат за месец нап­ред. Пол­з­ват обзаведена квар­тира и не плащат сметки, а мляко ядат кол­кото искат. При тях идват едни чисти пари, те няма за какво да се раз­п­лащат“, каза пък живот­новъдът Танчо Колев, който е и пред­седател на Национал­ното сдружение на млеко– и месоп­роиз­водителите.

Друг фер­мер от Плевен­ско — Георги Николов обясни, че не може да наеме работ­ник за по-малко от 700 лева, а той и семейс­т­вото му работят денонощно, поради лип­сата на работна ръка.

България

Икономика

Култура

Идрис Елба под­г­рява за Джеймс Бонд

Актьорът Идрис Елба, за когото се заговори, че ще влезе в ролята на Джеймс Бонд, написа в плат­фор­мата си: “Името ми е Елба. Идрис Елба“,…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Иртиш на Херо с нова издънка в Казах­с­тан

Отборът на Иртиш продъл­жава с ужасяващото си пред­с­тавяне във фут­бол­ното пър­вен­с­тво на Казах­с­тан. Воденият от бъл­гар­с­кия треньор Димитър Дими…

Прочети още:

Loading...

Свят