Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб29022020

Брой 294, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.79846 BGN ↓ 1 GBP = 2.32422 BGN ↓ 1 CHF = 1.84408 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Гърция спира вноса на наши пилета и яйца заради птичия грип

Гърция спира вноса на наши пилета и яйца заради птичия грип

Гърция спира вноса на наши пилета и яйца заради птичия грип

Властите в северногръцките области Ксанти и Тракия са предприели мерки, за да предотвратят разпространението на птичи грип в техните региони след установено огнище на зараза в Хасково, съобщава гръцкото регионално издание “Ксантинюз“, цитирано от БТА. Във връзка с това е наложена и забрана върху вноса на птици и яйца от България. За целта са активирани и всички други превантивни мерки, се казва в информацията.

В нея се посочва още, че гръцките санитарни власти са задължили различните ловни, орнитоложки и други организации да ги извествят за появили се огнища на заразата сред дивите птици.

На свое заседание Областната епизоотична комисия в Кърджали взе решение за въвеждане на мерки за профилактика ограничаване и недопускане на инфлуенца по птиците в областта, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Заседанието е свикано връзка с констатирани огнища на болестта на територията на Хасково и Добрич. В края на месец октомври първично огнище на инфлуенца тип А /грип/ е възникнало във ферма за кокошки, пуйки и бройлери в хасковското село Узунджово. По нареждане на Областната дирекция по безопасност на храните е извършено обезвреждане на всички птици в животновъдния обект и многократна дезинфекция на работните помещения, оборудването, транспортните средства, дворовете и улиците в съседство. Подобни случаи са констатирани и в област Добрич.

Икономика

Култура

Спорт

Барселона се измъкна с добър резултат в Неапол

Барселона се измъкна с добър резултат в Неапол

Наполи и гостуващият Барселона завършиха 1:1 в първи мач помежду им от 1/8-финалите на Шампионската лига. Срещата бе дебют за треньора н...

Прочети още:

Loading...

Свят