Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет18012018

Брой 12, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.60275 BGN1 GBP = 2.20828 BGN1 CHF = 1.66114 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Мир ще има. Разсрочиха за пореден път стари кредити на животновъди

Мир ще има. Разсрочиха за пореден път стари кредити на животновъди

Управителният съвет на Държавен фонд “Земеделие“ разсрочи с 1 година отпуснатите кредити на животновъди. За птицевъдите това са главница и лихва по предоставени през 2008 и 2010 г. заеми за закупуване на фураж. Същото облекчение получават и свиневъдите. За едрите и дребни преживни животни разсрочването засяга главница и лихва по предоставени през 2008, 2009, 2010 и 2012 г. кредити за фураж.

За поредна година фонд “Земеделие“ прави този компромис. Така се поддържа баланса на управлението, подхвърлят злите езици. И допълват, че ако някой се осмели да поиска парите от кредитополучателите, като нищо ще му спретнат една окупацийка на земеделското ведомство. А това изобщо няма да е здравословно за властта.

Малкият проблем е, че тези врътки се правят с държавни пари, т.е. с парите на данъкоплатеца. Ама кой го гледа него,коментира факта сайтът СТОПАНИН.

Отсрочва се и дължимата към 27 ноември 2017 г. главница по кредити за закупуване на семена, минерални торове и препарати за производство на картофи. Лихвата на отсрочването на задълженията е в размер на 4%.

Отпускат се и 2,4 млн. лв. държавна помощ „де минимис“ на пчеларите за 2017 г., реши още Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“. Заявления ще се подават от 20 ноември до 1 декември.

Подпомагат се земеделски производители, които отглеждат между 20 и 200 пчелни семейства. Ако те са повече помощ се отпуска за първите 200. Размерът на ставката на пчелно семейство ще бъде определен след приема на заявления за кандидатстване.

Финансовата подкрепа има за цел да помогне на пчеларите за справяне с последствията от неблагоприятните климатични условия, довели до ниски добиви на пчелен мед. Срокът за изплащане на помощта е до 18 декември.

България

Икономика

Култура

Спорт

Треньорът на Левски смята контролите за тренировка

Треньорът на Левски смята контролите за тренировка

„Сините” започват проверките без най-големите си звезди

Отборът на Левски стартира контролите от зимната си подготовка без двете си най-голем…

Прочети още:

Loading...

Свят