Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23032018

Брой 57, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58804 BGN1 GBP = 2.24292 BGN1 CHF = 1.6758 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Мир ще има. Разсрочиха за пореден път стари кредити на животновъди

Мир ще има. Разсрочиха за пореден път стари кредити на животновъди

Управителният съвет на Държавен фонд “Земеделие“ разсрочи с 1 година отпуснатите кредити на животновъди. За птицевъдите това са главница и лихва по предоставени през 2008 и 2010 г. заеми за закупуване на фураж. Същото облекчение получават и свиневъдите. За едрите и дребни преживни животни разсрочването засяга главница и лихва по предоставени през 2008, 2009, 2010 и 2012 г. кредити за фураж.

За поредна година фонд “Земеделие“ прави този компромис. Така се поддържа баланса на управлението, подхвърлят злите езици. И допълват, че ако някой се осмели да поиска парите от кредитополучателите, като нищо ще му спретнат една окупацийка на земеделското ведомство. А това изобщо няма да е здравословно за властта.

Малкият проблем е, че тези врътки се правят с държавни пари, т.е. с парите на данъкоплатеца. Ама кой го гледа него,коментира факта сайтът СТОПАНИН.

Отсрочва се и дължимата към 27 ноември 2017 г. главница по кредити за закупуване на семена, минерални торове и препарати за производство на картофи. Лихвата на отсрочването на задълженията е в размер на 4%.

Отпускат се и 2,4 млн. лв. държавна помощ „де минимис“ на пчеларите за 2017 г., реши още Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“. Заявления ще се подават от 20 ноември до 1 декември.

Подпомагат се земеделски производители, които отглеждат между 20 и 200 пчелни семейства. Ако те са повече помощ се отпуска за първите 200. Размерът на ставката на пчелно семейство ще бъде определен след приема на заявления за кандидатстване.

Финансовата подкрепа има за цел да помогне на пчеларите за справяне с последствията от неблагоприятните климатични условия, довели до ниски добиви на пчелен мед. Срокът за изплащане на помощта е до 18 декември.

България

Икономика

Ръководител на въздушното движение – престижна професия за млади хора

Ръководител на въздушното движение – престижна професия за млади хора

Предизвикателство пред младите, подготвени и образовани хора е реализация на всичките им качества, както и осигуряването на добър житейски с…

Прочети още:

Loading...

Култура

Изложба „Капитан Петко Войвода” се откри във Варна

Спомен за преселниците от Беломорска Тракия

По случай Деня на Тракия — 26 март, изложба с реквизит от филма “Капитан Петко войвода“ се откри …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Младите “лъвове“ спряха Испания

Младите “лъвове“ спряха Испания

Вратарят Димитър Шейтанов “заключи“ вратата на България

Юношеският национален отбор на България до 19 години спря големия фаворит Испания на …

Прочети още:

Loading...

Свят