Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Ловец отстреля 215-килограмов глиган

Ловец отстреля 215-килограмов глиган

Ловец отс­т­реля 251-килограмов глиган. По време на пред­пос­лед­ния излет добра слука е имала дружин­ката от село Теп­лен. Авджията Северин Данелов успява да повали дивеча. Това става след нелека гонка в недел­ния следобед. Ловец е опитен и през този сезон е отс­т­релял 3 прасета, пише struma.

Наум Бекяров и Свет­лозар Данелов, членове на теп­лен­с­ката дружинка, само преди около два месеца са успели да повалят две 150-килограмови диви прасета. Те, заедно с Рушан Садък и Светос­лав Арнаудов отс­т­реляли прасета по 100 кг, са новите надежди на групата.

Добра слука имаше и за брез­ниш­ките ловци по време на колед­ните праз­ници. Резул­татите за богатия улов бяха споделени от специалиста по лова към ЛРС „Сокол“-Брезник Мар­гарита Сер­гиева. Лов­ците от ЛРД-Красава-Режанци са отс­т­реляли 6 диви прасета. Още 6 прасета бяха станали улов на авджиите в брез­ниш­кото село Станьовци. Лов­ната дружинка на Кошарево пък е повалила 2 диви прасета. До края на сезона остава един ловен излет.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят