Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) 500 лв. глоба за селскостопанско животно в нива

500 лв. глоба за селскостопанско животно в нива

500 лева е глобата за влизането на сел­с­кос­топан­ски животни в земедел­ски земи. Това съобщи кметът на Сан­дан­ски Кирил Котев. Решението е взето, поради зачес­тените оплак­вания и сиг­нали до общината. Заповедта му заб­ранява влизането, преминаването и пус­кането на животни през фер­мер­ски земи с посеви или цветни насаж­дения, пише viaranews. При нарушение се налага съот­вет­ната глоба, пред­видена от закона в раз­мер на пет­с­тотин лева. А при пов­торно нарушение глобата става 800 лв. Свобод­ното пус­кане на всякакви животни на общес­т­вени места, улици, пар­кове, както и вът­решно квар­тални градинки и меж­дуб­локови прос­т­ран­с­тва е заб­ранено. Глобата за такъв тип нарушение е 200 лева. На нарушителите ще бъдат със­тавяни актове.

Миналата година бе обсъден проект за глобяване на стопани, чиито животни причиняват вреда на чуждо сел­с­кос­топан­ско имущес­тво. Като глобите пред­видени тогава бяха от 200 лв. до 500 лв. Целта на проекта беше опаз­ване на насаж­денията от пораженията, нанасяни от животни. За пов­торно нарушение пред­видената сума бе в раз­мер до 1000 лв.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят