Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14082018

Брой 160, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71519 BGN1 GBP = 2.18944 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) В края на зимата в Добруджа започва обследване на масивите с пшеница

В края на зимата в Добруджа започва обследване на масивите с пшеница

В края на зимата в Добруджа започва обследване на масивите с пшеница

С отминаването на зимата в Доб­рич­кия регион започва обс­лед­ване на масивите с пшеница, за да се установи как се раз­виват посевите и дали няма изм­ръз­нали в студовете, съоб­щават от облас­т­ната дирек­ция “Земеделие“.

Масивите с пшеница в Доб­ричка област, която произ­вежда най-много хлебно зърно в страната, през тази стопан­ска година над­х­вър­лят 1 202 000 декара.Комисия от екс­перти — учени от Доб­ру­джан­с­кия земедел­ски инс­титут, пред­с­тавители на облас­т­ната дирек­ция “Земеделие“, на фонд “Земеделие“, специалисти по рас­тителна защита, по апробация и семекон­т­рол, ще обходят десет на сто от засетите площи в периода 1923 март. Заедно с оцен­ката за със­тоянието на посевите ще бъде нап­равена и пър­вата прог­ноза за очак­вания добив от новата зър­нена реколта.

През миналата стопан­ска година сред­ният добив в Доб­ричко дос­тигна 598 килог­рама като земедел­с­ките стопани приб­раха общо около 725 000 тона зърно.

България

Икономика

Култура

Идрис Елба под­г­рява за Джеймс Бонд

Актьорът Идрис Елба, за когото се заговори, че ще влезе в ролята на Джеймс Бонд, написа в плат­фор­мата си: “Името ми е Елба. Идрис Елба“,…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Иртиш на Херо с нова издънка в Казах­с­тан

Отборът на Иртиш продъл­жава с ужасяващото си пред­с­тавяне във фут­бол­ното пър­вен­с­тво на Казах­с­тан. Воденият от бъл­гар­с­кия треньор Димитър Дими…

Прочети още:

Loading...

Свят