Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб17112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) ЕП прие становище за двойния стандарт при храните

ЕП прие становище за двойния стандарт при храните

ЕП прие становище за двойния стандарт при храните

Европейският съюз (ЕС) да предприеме мерки срещу двойното качество на продуктите на единния пазар, като се разработи единна методология и провеждане на сравнителни тестове на хранителни продукти в различните държави членки, които да бъдат завършени възможно най-рано, за предпочитане през 2018 г. Това настояват представителите на Европейския парламент (ЕП), чрез гласуваното и прието с огромно мнозинство на заседание на Комисията по земеделие и развитие на селските райони Становище за двойното качество на продуктите на единния пазар на евродепутата Момчил Неков. За първи път евродепутати от Източна и Западна Европа се обединиха около тезата, че са необходими мерки за решение на проблема, имайки предвид, че потребителите правят асоциативна връзка между марка, продукт и качество и очакват продукти с една и съща марка да бъдат идентични по отношение на качество и цена, независимо дали се продават в собствената им страна или в друга държава членка.

Евродепутатите твърдо вярват, че в отговор на загрижеността на европейските граждани относно различните продукти, продавани под една и съща марка в различните държави членки, практиката – „една марка, един продукт, различно съдържание и пропорционален състав“ трябва да бъде спряна чрез изменение на член 6 и Приложение 1 на Директива 2005/29 / ЕО от 11 май 2005 г. относно нелоялни търговски практики от страна на търговци към потребители.

Становището на Момчил Неков за Двойното качество на продуктите на единния пазар беше прието от Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП с голямо мнозинство (41 – за, 1 против и 1 въздържал се). Той благодари на своите колеги за подкрепата и заяви, че се надява на бързи и адекватни действия срещу двойния стандарт при храните. Очаква се досието относно Двойния стандарт да бъде гласувано на пленарното заседание през септември.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Свят