Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед19052019

Брой 92, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74581 BGN ↓ 1 GBP = 2.23618 BGN ↓ 1 CHF = 1.7299 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Русия направи световен пробив в производството и износа на агростоки

Русия направи световен пробив в производството и износа на агростоки

Русия направи световен пробив в производството и износа на агростоки

За 7 месеца тази година износът на селскостопански продукти от Русия се е увеличил до 13 млрд. долара (почти с една трета), каза президентът Владимир Путин на среща на тема “Развитие на селското стопанство“, проведена в Ставрополски край на 9 октомври.

Според руския Президент растежът на селскостопанското производство през последните 5 години е почти 20 на сто и е „без всякакво преувеличение е истински пробив”. По време на срещите с ръководния състав на региона, селскостопанските производители и обикновените работници в предприятието „Рассвет” (Зората) лидерът на Русия отбеляза, че съществува голям потенциал за продължаване на тази позитивна тенденция.

РИА Новости акцентира върху думите на президента, че за успешното развитие на аграрния сектор на страната е необходимо да се подобри механизмът на държавната подкрепа за земеделските производители и земеделските стопани, да се стимулират малките и средните предприятия в селските райони.

В Руската федерация делът на фермерските стопанства в общото селскостопанско производство в момента възлиза на около 13% , като през последните пет години, този дял се е увеличил с повече от една трета, отбеляза Путин. И още един много важен акцент, направен от руския президент по време на четвъртото му посещение в Ставрополски край. Владимир Путин вижда в развитието на селскостопанските кооперации сериозен стимул за развитие на фермерските и други частни лични стопанства. В случая руският президент визира и тъй наречените ЛПХ -„личное подсобное хозяйство” - лични стопанства на гражданите, чийто размер не превишават 2,5 хектара (25 декара).

Според Путин друг важен аспект на развитието е създаване на програма за истинското взаимодействие на производството със земеделските науки. Колежите трябва да бъдат включени в обсека на тази програма, смята руският президент.

България

Икономика

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Жените по-редовно плащат дълговете си от мъжете

Ако доскоро най-масовата група добри платци бяха на възраст 50-60 години, към момента тя се измества към по-младите - на 25-29 години

Дама на...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят