Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет15022019

Брой 286, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73574 BGN1 GBP = 2.22392 BGN1 CHF = 1.72017 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) ГЕРБ оставя баба Надежда спокойно да си гледа кокошките в двора

ГЕРБ оставя баба Надежда спокойно да си гледа кокошките в двора

ГЕРБ оставя баба Надежда спокойно да си гледа кокошките в двора

Отглеждането на животни в задния двор за лични нужди засега няма да се криминализира, обещаха от БАБХ

Личните стопанства, чиято продукция е само за лична употреба, са изключени от предложението на Агенцията по храните за криминализиране на отглеждането на животни в нерегистриран обект. Това увери в д-р Александра Митева, експерт от Българската агенция по храните пред бТВ. Идеята беше оповестена като мярка срещу разпространението на птичи грип.” Говорим само за стопанствата, които развъждат и отглеждат животни и продават с търговска цел”, категорична беше тя. По думите й има изключително много примери, в които малки лични стопанства са с по 500600 птици. А по закон в лично стопанство за собствени нужди могат да се отглеждат до 50 кокошки. Когато едно стопанство продава продукция, то трябва да бъде регламентирано и под официален контрол, защото това е риск от разпространението на заболявания, категорична беше д-р Митева.

Тя изтъкна, че идеята е на ниво обсъждане, но определено има нужда от по-строги мерки предвид епизоотичната ситуация, в която се намираме. „Имаме много огнища в тип заден двор с 500600 кокошки”, отбеляза Митева. С тази мярка бихме искали да създадем нормална атмосфера на бизнеса с животни, допълни експертът.

“Според мен не е имало и няма птичи грип в цялата страната. Целта е да се унищожат дребните производители и това е политика за регулиране на пазара“, обясни Надежда Михайлова от хасковското с. Малево, която отглежда кокошки за лична консумация. “Аз продължавам да храня моите деца и внуци с екологично чисти неща. Против съм отровите, които се продават в търговската мрежа“, коментира Михайлова и допълни, че не вярва на лабораториите в България.

България

Икономика

Култура

Спорт

Георги Дерменджиев подписа договора си на „Герена”

Георги Дерменджиев подписа вчера официално договора си като треньор на Левски в офисите на клуба на „Герена”. Специалистът парафира своя кон…

Прочети още:

Loading...

Свят