Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон27012020

Брой 270, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Най-малко 500 лева глоба за стопаните, които отново отглеждат домашни прасета

Най-малко 500 лева глоба за стопаните, които отново отглеждат домашни прасета

Най-малко 500 лева глоба за стопаните, които отново отглеждат домашни прасета

Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново започна проверки в домакинствата дали отново отглеждат домашни прасета. От ведомството посочиха, че се увеличават отстреляните диви свине в региона, в които се доказва заболяването африканска чума, ловният сезон е удължен до края на януари.

Повече от 2200 домакинства в област Велико Търново получиха по 300 лева през миналата година, защото доброволно умъртвиха домашните си прасета. Всички ще бъдат повторно проверени дали не отглеждат незаконно прасета, без да са осигурили условия за биосигурност, посочи д-р Станимир Спасов, директор на областната дирекция на Агенцията по храните: „Установим ли наличие на нерегламентирано отглеждане на свине, а то всичкото ще бъде нерегламентирано в задния двор на този етап, глобата няма да е по-малка от 500 лева при никакви обстоятелства“.

Има инвестиционно намерение за изграждане на промишлена свинеферма в Лясковец. Очаква се от свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово, където заради заразата през лятото бяха умъртвени над 18 000 прасета, да бъде подадено заявление за ново заселване с животни от чужбина.

България

Икономика

Култура

Спорт

Мишел Платини се завърна във футбола

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини се завърна в управлението на футбола. 64-годишният французин стана съветник на президента на Междуна...

Прочети още:

Loading...

Свят