Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Българи изобретиха шоколадов пробиотикна базата на“Лактобацилус булгарикус“

Българи изобретиха шоколадов пробиотикна базата на“Лактобацилус булгарикус“

Българи изобретиха шоколадов пробиотикна базата на“Лактобацилус булгарикус“

Български екип е автор на иновативен продукт - шоколадов пробиотик, изработен на основата на популярната бактерия за киселото мляко “лактобацилус булгарикус“, Lactobacillus Bulgaricus. Идеята е на Мариета Захариева, управител на „Bulgar Biotic“ и Слави Павлов, експерт по българското кисело мляко.

Първото представяне на новите продукти Bactojoy е обявено на форума TEDxVitosha, където предизвика истински бум сред потребителите. На този етап се започва с три пробиотика - с диетични пробиотични перли с натурален шоколад, без захар; с пробиотични перли с млечен шоколад, който е подходящ и най-любим на децата и пробиотични таблети.

Компанията Bulgar Biotic е създадена през 2018 г., като предлага пробиотици от ново поколение. Производството се основава на старите български традиции за производство на кисело мляко и най-новите съвременни технологии.

Новата генерация пробиотици са с млечнокисели бактерии, изолирани от естествени природни източници в България, нарочно подбрани съобразно техните функционално – здравни характеристики. Българското кисело мляко е най-старият пробиотик, известен на човека.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...