Българи изобретиха шоколадов пробиотикна базата на“Лактобацилус булгарикус“

Българи изобретиха шоколадов пробиотикна базата на“Лактобацилус булгарикус“

Български екип е автор на иновативен продукт - шоколадов пробиотик, изработен на основата на популярната бактерия за киселото мляко “лактобацилус булгарикус“, Lactobacillus Bulgaricus. Идеята е на Мариета Захариева, управител на „Bulgar Biotic“ и Слави Павлов, експерт по българското кисело мляко.

Първото представяне на новите продукти Bactojoy е обявено на форума TEDxVitosha, където предизвика истински бум сред потребителите. На този етап се започва с три пробиотика - с диетични пробиотични перли с натурален шоколад, без захар; с пробиотични перли с млечен шоколад, който е подходящ и най-любим на децата и пробиотични таблети.

Компанията Bulgar Biotic е създадена през 2018 г., като предлага пробиотици от ново поколение. Производството се основава на старите български традиции за производство на кисело мляко и най-новите съвременни технологии.

Новата генерация пробиотици са с млечнокисели бактерии, изолирани от естествени природни източници в България, нарочно подбрани съобразно техните функционално – здравни характеристики. Българското кисело мляко е най-старият пробиотик, известен на човека.